Ministrul Justiţiei: «Nu vor ieşi din închisoare criminalii»

29 ianuarie 2017 21:01   Național
Ultima actualizare:

Zi crucială pentru ordonanţele de graţiere şi modificare a codurilor penale! Luni, la ora 9.30, are loc la Ministerul Justiției dezbaterea publică pe tema controversatelor subiecte. Pentru a da un semnal, peste 90.000 de oameni au ieșit duminică seară pe străzile din marile orașe ale României pentru a protesta. Cei mai mulți nemulțumiți au fost la București, peste 50.000.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, este însă hotărât să meargă mai departe cu ”reforma justiției” și pentru a liniști lumea a anunțat că deja au fost făcute modificări în texte.

”Nu vor ieşi din închisoare criminalii şi violatorii peste 60 de ani”, a dezvăluit ministrul Justiției la antena3.ro. Acesta a precizat că vor exista şi măsuri complementare pentru cei eliberați care nu vor fi ”parașutați” pur și simplu pe stradă.

El a promis că în acest an va începe construirea a două noi penitenciare, la Caracal şi Berceni, ambele din fonduri europene. Nici sindicatele din Administrația Națională a Penitenciarelor nu sunt de acord cu grațierea și oferă cifre relevante.

”Unu din cinci beneficiari ai ultimei graţieri colective din România - cea de acum 15 ani - s-a întors după gratii după numai un an”, se arată într-un material oferit presei de sindicatul Omnia al cadrelor din penitenciare.

Mai multe