Ministrul Muncii anunță că din octombrie se majorează iar pensiile

6 septembrie 2018 12:44   Național
Ultima actualizare:

Vești bune pentru o parte dintre pensionari de la ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a declarat că odată cu adoptarea miercuri a rectificării de buget, din luna octombrie, pensiile pentru grupele I și II de muncă vor fi majorate

”S-au făcut toate calculele la Casa de Pensii și din luna octombrie trebuiau deja să intre aceste pensii majorate. Bineînțeles că pentru asta trebuie să facem deschiderea în Trezorerie - am modificat iarăși legea astfel încât pensiile să se plătească acum între 1 și 15 ale lunii și automat aveam nevoie urgentă de această rectificare bugetară ", a spus potrivit antena3.ro, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Nu toți pensionarii vor primi mai mulți bani. "S-au majorat pensiile pentru unii dintre pensionarii(…) Exista o lege totalmente inechitabilă, adică cei care au ieșit la pensie până în 2011 față de cei care au ieșit după 2011 aveau diferențe foarte mari și atunci a trebuit să corelăm, să-i aducem pe toți la același stadiu”, a explicat demnitarul.

Considerat unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, ministrul Muncii a anunțat că Guvernul a decis realizarea unei baze de date comune a Casei Naţionale de Pensii şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Ministrul Muncii a anunţat că baza de date va fi funcţională în momentul apariţiei Legii pensiilor.

„ANAF va avea o bază de date pe care o va transmite Casei de Pensii, iar dumneavoastră veţi intra în dreptul numelui dumneavoastră, cu CNP-ul, şi veţi vedea şi numărul de puncte pe care le aveţi acum acumulate, ca să puteţi să vă faceţi calculul pensiei, şi, de asemenea, veţi putea vedea dacă angajatorul v-a plătit contribuţia(…)Avem fonduri europene şi vom avea o bază de date şi poţi să vezi de când te-ai născut şi până la pensie tot ce ai primit de la statul român”, a anunţat ministrul Muncii.

Proiectul noii legi a pensiilor a fost publicat în 9 august pe site-ul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, fiind introdus în procedura

Mai multe