Ministrul «răzgândeală» vrea altă loterie fiscală
Ministrul Finanţelor schimbă regulile de organizare a loteriei fiscale din mers, pe motiv că jocul nu e atractiv pentru români. Eugen Teodorovici vrea mai puţini câştigători la loteria organizată de Fisc, care să încaseze premii mai mari. Iată cum este posibil.
Premiile extrem de mici care urmează a fi încasate de câştigătorii primei ediţii a loteriei fiscale l-au convins pe ministrul Teodorovici să schimbe regulile acestui joc. Şeful Finanţelor vrea mai puţini câştigători, care să fie recompensaţi cu sume mai mari. Acest lucru se poate face prin declararea tuturor bonurilor dintr-o zi drept câştigătoare, însă numărul celor norocoşi să fie plafonat.
„E o soluţie, şi anume aceea să se păstreze aceeaşi abordare de a se extrage luna, ziua respectivă, bonurile fiscale din acea zi, eventual fără nici un fel de valoare, iar din acele bonuri să se facă o nouă extragere, să spunem o sută de câştigători, la care să se împartă acel premiu de un milion de lei”, a declarat ministrul Finanţelor.
În urma extragerii speciale de Paşte, premiul de un milion de lei urmează să fie împărţit la peste 15.000 de români care au avut bonuri valide, cu o valoare cuprinsă între 6 şi 6,99 de lei. Fiecare dintre ei ar trebui recompensat cu 66 de lei, însă bonuri câştigătoare se mai pot depune la sediile ANAF până la 13 mai. Următoarea extragere, transmisă de TVR, va fi una din categoria celor lunare şi ar trebui să aibă loc la 19 iulie. Ministrul a afirmat însă că doreşte una şi în iunie, la care vor participa bonurile din aprilie şi mai.
Alba-neagra cu bacşişul pentru pizza
Şi mai ezitant a fost ministrul în cazul impozitării bacşişului angajaţilor care livrează mâncare la domiciliu. După ce a afirmat cu seninătate că aceia care vor să lase „atenţii” curierilor de pizza trebuie să se deplaseze la restaurant pentru a ridica bonul, marţi Teodorovici şi-a schimbat declaraţia. „Cel care primeşte acasă pizza nu trebuie să meargă cu cel care i-a livrat, pentru a se convinge că pe bonul de casă va fi bătut bacşişul. Cel care livrează are obligaţia să tasteze pe casa de marcat suma ca şi bacşiş”. Declararea şi impozitarea bacşişului devin obligatorii din 8 mai.