Ministrul Sănătății, după creșterea cazurilor de coronavirus. Ce spune despre carantinarea județelor

23 iunie 2020 20:54   Național
Ultima actualizare:

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că va avea în vedere carantinarea judeţelor doar în condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată a noului coronavirus într-o localitate sau într-un cartier.

Ministrul Tătaru a explicat însă că, în acest moment nu ia în calcul acest scenariu, granițele județelor rămânând deschise, relatează Agerpres. „În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor. Fiecare caz este evaluat cu atenţie. Fiecare direcţie de sănătate publică din judeţul respectiv evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi”, a declarat Nelu Tătaru.

„Acolo unde există focare, acele focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi pentru tratament cei care sunt pozitivi. În condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment”, a adăugat acesta.

El a afirmat că nu se poate vorbi de măsuri de relaxare decât în apropierea datei de 1 iulie. „Nu putem vorbi despre aceste măsuri de relaxare decât în apropierea datei de 1 iulie, când vom face şi evaluarea săptămânală şi la cele 14 zile a ultimelor măsuri de relaxare pe care le-am acordat.

Orice măsură de relaxare are şi o asumare a creşterii numărului de cazuri. Această creştere trebuie să fie una progresivă uşoară de la o zi la alta, nu o creştere exponenţială”, a mai spus Nelu Tătaru. Potrivit acestuia, România se află pe o curbă descendentă în ceea ce priveşte cazurile noi de coronavirus. România a ajuns la 24.505 de cazuri de coronavirus.

Mai multe