Minivacanță de 1 Mai: Bugetarii ar putea fi liberi și pe 30 aprilie

19 aprilie 2012 5:29   Național
Ultima actualizare:

"E o propunere care probabil va fi asumată de Guvern. E cald îmbrăţişată de Ministerul Turismului, care ar considera cele patru zile care s-ar lega libere o oportunitate pentru susţinerea turismului local şi evident că Guvernul ia în calcul această opţiune", a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Potrivit acestuia, problema se va discuta în şedinţa viitoare a Guvernului, iar până atunci totul rămâne la nivel de probabilitate.

"Este o hotărâre care se va lua săptămâna viitoare, probabil, şi o să o anunţăm la momentul în care se ia, să nu creem iluzii deşarte celor care visează la patru zile libere", a mai spus Dan Suciu.  

"Guvernul a discutat în şedinţa de azi posibilitatea ca ziua de 30 aprilie să fie liberă pentru bugetari, urmând să fie recuperată ulterior. A fost o discuţie de principiu, o decizie urmând să fie luată în şedinţa Executivului de săptămâna viitoare", a spus Oprea.

Bugetarii sunt liberi marţi, 1 mai, şi dacă nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive, notează Mediafax.

"MDRT susţine această iniţiativă, pentru că ar duce la creşterea circulaţiei turistice de 1 mai şi la un număr mai mare de zile petrecute de turişti în staţiuni", a adăugat Oprea.

Potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turişti români vor merge pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut.

Cele mai căutate staţiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Vama Veche.

Mai multe