Minunile icoanelor la care se roagă mii de români de Sf. Maria
Zeci de mii de oameni vin în fiecare an să se roage, de Sf. Maria, la icoanele făcătoare de minuni. Click! vă spune poveştile celor mai cunoscute dintre acestea.
Pelerini din toată ţara vin la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, cu trei zile înainte de 15 august, când creştinii sărbătoresc în calendar Adormirea Maicii Domnului. Dorm sub cerul liber sau în corturi, dar toate acestea nu contează. Zeci de mii de persoane participă la slujbe, înconjoară în genunchi biserica veche din lemn şi stau ore întregi la coadă pentru a se închina la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Nicula. Minunile ei au fost consemnate în arhiva Bisericii Ortodoxe Române. Povestea unei fetiţe din Cluj este impresionantă. Micuţa avea la încheietura mâinii o umflătură, care n-a dispărut nici după numeroase intervenţii chirurgicale.
În 1993, împreună cu părinţii, a mers la Mănăstirea Nicula şi a atins icoana făcătoare de minuni cu mâna bolnavă. Stareţul, care a văzut miracolul, povesteşte cum, dintr-odată, umflătura a dispărut şi fata s-a vindecat. Doi ani mai târziu, în 1995, a venit la Nicula o femeie din Braşov, bolnavă de cancer în fază avansată. Medicii îi spuseseră că mai are de trăit doar câteva luni. Disperată, femeia s-a rugat, participând la toate sfintele slujbe ale mănăstirii şi, în vara aceluiaşi an, a venit la stareţ să-i spună că s-a vindecat. De atunci, ea vine în fiecare an să îi mulţumească Maicii Domnului, care a făcut această minune. Un bărbat posedat de diavol, căruia i s-au făcut slujbe timp de câteva săptămâni, a fost vindecat. Aici şi-a mai găsit alinarea şi un bărbat paralizat, în iulie 1997.
Credincioşii se roagă şi la Icoana cu 7 săgeţi
Mulţi credincioşi merg să se roage de Sf.Maria la Icoana Maicii Domnului cu 7 săgeţi de la Mănăstirea Cotmeana din Jud. Argeş şi să participle la slujbele stareţului Ioasaf Boiciuc. Icoana Maicii Domnului cu 7 săgeţi este adăpostită de biserica veche a mănăstirii, ctitorită de Mircea cel Bătrân şi restaurată de Constantin Brâncoveanu. Credincioşii vin de la sute de kilometri distanţă să caute alinare şi să scape de probleme. Ea este serbată în fiecare an în Duminica Tuturor Sfinţilor, precum şi la sărbătoarea Întâmpinării Domnului (2 februarie), dar şi în ziua dinaintea ajunului sărbătorii Adormirii Maicii Domnului (13 august).