Mircea Băsescu solicită înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu

23 iulie 2014 11:06   Național
Ultima actualizare:

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, solicită Tribunalului Constanţa înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, transmite Mediafax.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a depus, miercuri dimineaţă, la Tribunalul Constanţa o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru clientul său.

“Am depus cererea de înlocuire a măsurii arestului cu arestul la domiciliu. Se va judeca săptămâna aceasta, mâine (n.r. - joi) sau poimâine, la Tribunalul Constanţa. E prima cerere de acest fel pe care o facem, instanţa a refuzat până acum eliberarea sub control judiciar”, a declarat Nelu Taşcă.

El a spus că această cerere ar avea şanse de reuşită, deoarece este o măsură mai restrictivă decât cea a eliberării sub control judiciar, aşa cum solicitaseră avocaţii lui Mircea Băsescu săptămâna trecută.

Fratele preşedintelui este acuzat că ar fi luat 250.000 euro de la familia interlopului Bercea Mondial pentru a-l ajuta pe acesta să scape de închisoare.

Mai multe