Mitică, vedeta licitaţiei de berbeci

16 septembrie 2012 15:38   Național
Ultima actualizare:

E frumos, rezistent la frig, şi din cea mai pură rasă ţurcană, rasa originală a renumiţilor crescători de oi din Mărginimea Sibiului. Mitică a fost vedeta licitaţiei de berbeci organizată ieri în localitatea Sălişte, din Sibiu.

Preţul lui a pornit de la 2.500 de lei, însă ciobanii nu s-au lăsat, astfel că Mitică a fost cumpărat, în final, cu 3.700 de lei, cel mai mare preţ oferit la Sălişte.

"Asta e rasa noastră originală. Merită toţi banii, un berbec frumos este jumătate oilor", a spus Vasile Beschiu, (50 de ani), din Jina, cel care l-a cumpărat pe Mitică.

Proprietarul său a fost şi el extrem de mulţumit. Pe lângă Mitică a mai vândut 4 berbeci, cu 2.500 de lei fiecare, astfel că a plecat acasă cu aproape 15.000 de lei.

"A mers foarte bine, nu m-am aşteptat dar îşi merită banii. Berbecii sunt rasă pură ţurcană, bucălăi originali pe galben, de Sibiu. Sunt foarte rezistenţi, la drum, la iarnă, la orice, e rasă mixtă, şi de lapte şi de carne", a spus Bogdănel Dumitru, (25) de ani, proprietarul berbecului.

Mai multe