Modele de case cu cerdac. Ce trebuie să ştii
Dacă sunteţi în cautarea unor modele de case cu cerdac înseamnă că vă doriţi o locuinţă tradiţională, cu arhitectură simplă, elegantă şi cu elemente specifice româneşti.
Click! vă propune câteva modele de case cu cerdac, cu arhitectură tradiţional românească.
Modele de case cu cerdac - materialele naturale au prioritate
Când vorbim de modele de case cu cerdac ne gândim, în special, la acele locuinţe tradiţionale româneşti construite din materiale naturale. Elementele specifice acestor case sunt cerdacul, acoperişul în pantă, soba mare, beciul şi tâmplăria din lemn. Tendinţele moderne şi-au pus, în ultimii ani, amprenta şi asupra modelelor de case cu cerdac, astfel că mulţi proprietari renunţă la beci sau la ferestrele din lemn, înlocuindu-le cu cămări şi cu geam termopan în culoarea lemnului. De asemenea, baia, atât de utilă omului modern, a fost "introdusă" şi în acest tip de locuinţe tradiţionale.
Modele de case cu cerdac - utilitate
Pe lângă aspectul estetic, cerdacul are o mare utilitate practică, fiind un hol exterior folosit, în trecut, de ţărani pentru a-şi lăsa încălţămintea şi uneltele. Toamna sau în zilele ploioase, cerdacul se transforma în loc de muncă, iar vara, femeile obişnuiau să îşi pună aici maşinile de ţesut. În zilele noastre, putem vedea modele de case cu cerdac folosit drept loc de relaxare sau chiar living.
Modele de case cu cerdac - reguli de construcţie
Cele câteva modele de case cu cerdac pe care le puteţi vedea în galeria foto de mai jos au un element comun, pe care trebuie să-l aveţi în vedere dacă vă doriţi o astfel de locuinţă: cerdacul se află pe latura adăpostită a casei, la intrare. Motivul este, şi în acest caz, unul de ordin practic: cerdacul, aflat în direcţia opusă celei din care bate vântul, nu se umple de zăpadă iarna, iar vara fereşte intrarea principală de razele directe ale soarelui.
GALERIE FOTO