Modul cumplit și neobișnuit în care a murit un bolnav de Covid-19. Avea 50 de ani și nu prezenta comorbidități

19 octombrie 2020 16:24   Național
Ultima actualizare:

Evenimentele private sunt surse sigure de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2. O anunță autoritățile, o confirmă medicii, o demonstrează statisticile. Cu toate acestea, românii nu înțeleg și nu renunță la distracție. De la o astfel de petrecere privată s-a infectat și un bărbat de 50 de ani din județul Sibiu.

S-a întâmplat în urmă cu o lună. Bărbatul nu suferea de alte boli, cu toate acestea starea de sănătate i s-a agravat brusc. A ajuns direct la Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca. Medicii au depus toate eforturile pentru a-i salva viața, însă nu au reușit. „Familia a adus plasmă de la Timişoara, practic acest pacient, fără comorbidități, fără să fie bătrân, a fost tratat cu tot ce aveam la dispoziţie - plasmă cu anticorpi, de metode noninvazive de ventilaţie - pentru acest pacient s-a făcut tot ce s-a putut face”, a declarat pentru PRO TV Milena Man, medic primar pneumolog.

Modul cumplit și neobișnuit în care a murit un bolnav de Covid-19: i-a explodat pleura de pe plămâni

De ce s-a ajuns la asta? Se pare că pacientul a făcut trei complicații grave la plămâni, despre care medicii spun că nu le-au mai întâlnit la alți bolnavi. Iată încă o dovadă că virusul este imprevizibil, că produce efecte extrem de variate de la un organism la altul. „Pleura de pe plămâni a explodat și a intrat aer în cavitatea toracică. Aceste complicații au duc la degradare progresivă și la deces”, explică dr. Marius Bărbat, medic la ATI.

Mai multe