Momentul izbucnirii incendiului din Constanța: «Nu a fost accident»

16 decembrie 2021 15:13   Național

Răsturnare de situație în cazul incendiului din Constanța! Momentul dramatic în care a izbucnit focul de miercuri noapte (15-16 decembrie) a fost suprins de o cameră de supraveghere, instalată în apropierea blocului afectat. Astfel, a fost lansată o nouă ipoteză: incendiul nu a fost un accident!

Autoritățile iau acum în calcul faptul că incendiul de la blocul din Constanța a fost pus intenționat. În imaginile video surprinse de camera video, apar două persoane în parcare, chiar înainte să izbucnească focul. Nu este exclus ca cei doi indivizi să fie responsabili de teribilul incident de miercuri.

Imediat după ce aceste persoane sunt văzute mergând la demisolul imobilului, explodează prima mașină. Apoi, la câteva secunde, aproape toate mașinile din parcare iau foc. Potrivit martorilor, exploziile au fost aâtt de puternice încât s-au auzit în tot cartierul.

Locatarii cred că focul a fost pus intenționat

«Nu a fost un accident. Se văd două siluete de oameni care, imediat după ce pun focul», a declarat unul dintre locatari, potrivit adevarul.ro.

Incendiul a izbucnit la ora 00.58, într-un complex de locuinţe situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu numărul 6. La o oră de la începerea incendiului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea a activat Planul Roşu. Astfel, în sprijinul pompierilor constănţeni au venit echipaje din Ialomiţa şi Călăraşi. 

Parcarea blocului nu avea autorizație de securitate la incendiu

În acel ansamblu de locuințe sunt aproximativ 150 de apartamente. În urma incendiului, au fost evacuate 250 de persoane. Dintre acestea, 70 au fost copii. Cei mai mulți oameni au fost salvați cu ajutorul autoscărilor pompierilor. Mai mulți locatari s-au adăpostit pe terasa blocului.

200 de pompieri au luat parte la operațiunea de salvare și la stingerea incendiilor. Aceștia s-au luptat cu flăcările ore bune. Abia la ora 4:30, ISU a dezactivat Planul Roșu

 «După recepţie şi punerea în exploatare (2016/2017 n.red), societatea dezvoltatoare nu a solicitat autorizaţia de securitate la incendiu, care certifică practic faptul că imobilul îndeplineşte cerinţele specifice securităţii la incendiu», au spus reprezentanții ISU.

Mai multe