Momentul şocant în care un preot îşi dă foc în timpul sfinţirii Catedralei Neamului

25 noiembrie 2018 14:18   Național
Ultima actualizare:

Un preot caterisit şi-a dat foc în timpul Slujbei de Sfinţire a Catedralei Neamului, după ce a acordat un interviu. Momentul a fost surprins de camerele de filmat.

În imagini se vede cu preotul caterisit George Ciulei scoate o brichetă şi îşi aprinde haina pe care o poartă peste sutană. Aceasta este cuprinsă de o vâlvâtaie care ameninţă să-l transforme într-o torţă vie. După ce oamenii din jurul lui încep să ţipe, el îşi dă jos haina şi rămâne în sutană. Aceasta fusese arsă deja, iar preotul a stins flăcările cu mâna goală, conform adevarul.ro

Preotul George Ciulei şi-a incendiat haina în semn de revoltă faţă de o decizie a BOR care-l ţine departe de slujire.  El a fost implicat, ca victimă, într-un accident rutier din 2015, dar ierarhii l-au caterisit. El şi-a anunţat gestul cu o zi înainte de slujba care a avut loc duminică. 

Fostul preot a fost dus la Poliţie pentru audieri. ISU Bucureşti-Ilfov a declarat: „Referitor la persoana autoincendiată, este vorba despre un bărbat care şi-a scos geaca şi a incendiat-o, însă evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta Catedralei. Persoana în cauză a fost condusă la secţia de Poliţie, unde s-a deplasat şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale“.

Mai multe