Monument în formă de înger pentru victimele tragediei din Colectiv

30 octombrie 2016 13:35   Național
Ultima actualizare:

Monumentul în formă de înger din Piaţa Bucur, dedicat victimelor din clubul Colectiv, a fost dezvelit duminică, în jurul orei 12.00.

UPDATE 12.00: Un alt monument de marmură ridicat la iniţiativa Arhiepiscopiei Bucureştilor în curtea Bisericii Sfântul Nicolae - Broşteni a fost sfinţit, duminică, de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi de un sobor de preoţi. Ceremonia a fost urmată de slujba parastasului de un an pentru toţi cei decedaţi în urma incendiului.

Zeci de persoane, printre care şi răniţi şi apropiaţi ai victimelor, s-au adunat în Piaţa Bucur duminică dimineaţă.

Monumentul în formă de înger a fost dezvelit în prezenţa principesei Margareta, a principelui Radu şi a altor membri ai familiei regale. Monumentul care reprezinta un înger a fost realizat de artistul Elena Surdu Stănescu.

Monumentul este realizat din bronz şi are un soclu din piatră de Dobrogea, pe care au fost gravate numele celor 64 de victime ale incendiului, precum şi data la care a avut loc tragedia, 30 octombrie 2015, dar şi numele artistei care l-a realizat, Elena Surdu Stănescu. Costul monumentului a fost de 70.000 de euro, bani proveniţi din donaţii, dar şi de la bugetul local al Primăriei Sector 4.

Mai multe