Motivul pentru care Klaus Iohannis nu a făcut până în prezent niciun test COVID

30 septembrie 2020 20:25   Național
Ultima actualizare:

Șeful statului a susținut o conferință de presă miercuri, 30 septembrie, la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a dezbătut mai multe subiecte de actualitate.

La un moment dat, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă s-a testat vreodată pentru COVID. Răspunsul președintelui a fost negativ, acesta motivând că este sigur că nu a intrat în contact cu nicio persoană infectată.

Klaus Iohannis a explicat, de asemenea, și că respectă cu strictețe toate recomandările și măsurile de prevenție. De aceea nu ar fi făcut până acum niciun test.

„Nu m-am testat pentru că nu am fost în contact cu nici o persoană bolnavă. Testările se fac atunci când există o bănuială. Eu port mască, păstrez distanța la toate întâlnirile la care particip și evit participarea la evenimente aglomerare. Recomand românilor să fie precauți. E mai bine, e mai sănătos”, a declarat Klaus Iohannis.

„Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale, simple, clare: mască, distanțare, igienă personală. Există persoane care nu vor sau nu intenționează să respecte toate normele și trebuie să se intervină. Eu nu îmi doresc să se introducă restricții”, a spus șeful statului. Președintele admite că, dacă numărul de infectări crește, este posibil să se reintroducă anumite restricții, în anumite zone, altfel, „lucrurile scapă de sub control”.

Mai multe