Murături speciale à la Horia Vîrlan

24 octombrie 2014 21:50   Național
Ultima actualizare:

Cel mai simpatic bucătar s-a pregătit deja de iarnă, aşa că, gospodine, luaţi aminte şi fiţi cu ochii pe el! Gazda emisiunii ”Cireaşa de pe tort” de la Prima TV, Horia Vîrlan, le recomandă şi cititoarelor Click! câteva dintre secretele lui.

Maestrul bucătar, ca mulţi alţi români, a făcut deja toate pregătirile pentru sezonul rece care se apropie. „Am făcut destule”, declară vedeta Prima TV Horia Vîrlan, „pungi cu fasole verde şi fasole grasă, ardei copţi şi vinete, băgate în congelator. Am pus castraveţi muraţi, gogonele şi murături diverse, sfeclă cu hrean şi dulceţuri”. Horia Vîrlan recunoaşte că, de ceva timp, nu mai pune varză murată, pentru că rămâne mereu în cămară. Cât despre zacuscă, spune ca nici aceea nu se prea mănâncă: „Trebuie mâncată cu pâine şi ne îngrăşăm! Ce să spun, dragă!”. Simpaticul bucătar ne-a dezvăluit reţeta murăturilor speciale pe care le-a pus deja în cămară.

Ingrediente:  Pentru un borcan de 5 litri sunt necesari: 1,5 kg castraveciori mici, culeşi cu o zi înainte, spălaţi şi zvântaţi bine, 4 ardei iuţi, spălaţi şi zvântaţi bine, 2 buc. conopidă mici spălate, rupte în bucheţele şi zvântate, 3 buc. ardei capia spălaţi şi zvântaţi, 4-6 ardei iuţi roşii spălaţi şi zvântaţi, 3 buc. morcovi medii spălaţi şi zvântaţi, apoi tăiaţi în două, 1 buc. varză roşie mică, spălată şi tăiată în sferturi, 1 căpăţână usturoi curăţat, 1 ţelină medie cu frunze verzi, curăţată şi tăiată felii groase, 3 buc. hrean, 2 crengi de mărar cu floare, 1 l de oţet de murături, 2 l de apă, 3 linguri de sare, 3 linguri de zahăr tos, condimente pentru murături.Preparare: Fierbeţi apa şi oţetul şi amestecaţi cu sarea şi zahărul, iar la sfârşit puteţi adăuga condimente pentru murături. Aşezaţi ½ din mărarul, hreanul, usturoiul şi ardeii iuţi pe fundul borcanului, apoi puneţi, alternând, toate legumele. Adăugaţi restul de mărar, hrean, usturoi şi ardei iute, apoi turnaţi zeama şi scuturaţi bine borcanul pentru a permite bulelor de aer să se elibereze. Puneţi capacul şi aşezaţi borcanul într-un loc răcoros, iar după o lună aveţi murături asortate.

Mai multe