Narcis Ianău, celebru doar cinci luni!

13 martie 2012 15:54   Național
Ultima actualizare:

A luat locul doi la "Românii au talent" în aprilie anul trecut. A impresionat o ţară întreagă cu vocea sa de înger. Narcis Ianău a fost asaltat de oferte, burse, promisiuni. Încet-încet s-a ales praful de toate şi tânărul de 17 ani a fost uitat de toată lumea.

Visul de a deveni vedetă s-a risipit brusc şi viaţa lui Narcis este acum identică cu cea a colegilor săi, din clasa a X-a de la Colegiul Naţional de Artă "George Apostu" din Bacău.

Imediat după concurs s-a confruntat cu o avalanşă de oferte şi propuneri. Trebuia să se decidă dacă vrea să studieze din acest an la Milano, Viena sau New York, acolo unde i s-au oferit burse. Aştepta să curgă piesele de la toţi compozitorii care îl sunaseră, entuziasmaţi de vocea sa rară.

"Nu am nici măcar un impresar, nici un compozitor, nu m-a căutat nici o casă de producţie. Am trimis peste 20 de scrisori şi nimeni nu mă bagă în seamă! Am păţit ca ăla: caut un compozitor şi nu găsesc!, caut un compozitor şi nu găsesc!", râde Narcis Ianău.

De mai bine de cinci luni, contratenorul din Bacău, acum în vârstă de 17 ani, s-a apucat să caute ajutor pe Internet. "Nu găsesc nimic, iar casele de producţie din România nici măcar nu se obosesc să-mi răspundă la e-mailuri. Cele din străinătate îmi cer să am domiciliul în Statele Unite. Ce să mai fac?", se întreabă descurajat Narcis.

El a mai adăugat că cea mai mare bucurie pe care a avut-o după emisiunea "Românii au talent", a fost o bursă de trei luni în Germania, pe care i-a oferit-o prinţul Paul de România.

"Am fost în München, la Goethe Institut, unde am făcut cursuri de canto şi de limbă germană. Am învăţat multe lucruri şi acum mă descurc într-o conversaţie în germană. La sfârşit am primit o diplomă de absolvire a şcolii. Erau tineri veniţi din toate ţările. Eram cel mai mic elev ", a mai spus contratenorul băcăuan.

În ultima lună, Narcis Ianău s-a apucat să compună singur melodii, pe care le interpretează tot el, de unul singur, acasă.

A cântat cu Al Bano

Narcis Ianău s-a clasat pe locul 2 în finala concursului "Românii au talent", desfăşurată în aprilie 2011. A impresionat prin vocea sa,capabilă să se moduleze pe tonalităţi foarte înalte.

În luna septembrie a anului trecut, Narcis Ianău a atins  punctul maxim al carierei sale de până acum cântând în duetcu celebrul Al Bano pe scena concursului "Io Canto".

Un turc îi calcă pe urme

Şi ediţia a doua a emisiunii de la PRO TV are un "Ianău" printre concurenţi. E vorba Regep Ialcin, un băiat de 18 ani de origine turcă. El a cântat dumnezieşte o celebră arie din opera Carmen, de Bizet, şi a cucerit juriul şi spectatorii de la "Românii au talent" cu vocea sa specială.

Mai multe