Nasul uscat, un nou simptom al infecției cu Covid-19 și printre primele care apar după infectare

3 decembrie 2020 16:42   Național
Ultima actualizare:

Senzația de nas uscat s-ar putea număra printre primele simptome ale infecției cu Covid-19, au descoperit recent, în urma unui studiu efectuat, specialiștii Universității din Barcelona.

Pe lângă tuse seacă, lipsa gustului și a mirosului, dureri musculare și febră, iată că specialiștii au descoperit un nou simptom al infecției cu Covid-19: nasul uscat și senzația de „duș nazal” pe care persoana bolnavă ar putea s-o experimenteze din plin. Această concluzie a reieșit în urma unui studiu efectuat în Spania și dat publicității recent. 

Nasul uscat, noul simptom al infecției cu Covid-19, ar putea ajuta la prevenirea răspândirii virusului

Cercetătorii au declarat că prezența acestui simptom - nasul uscat - ar putea ajuta la prevenirea răspândirii virusului prin izolarea timpurie a persoanei ce experimentează senzația, dar și prin diagnosticarea și tratarea acesteia mult mai din timp. 

Studiul efectuat a constat în chestionarea a 35 de pacienți bolnavi de Covid-19. 68% dintre aceștia au declarat că, printre alte simptome, pe care deja le cunoaștem cu toții, s-a numărat și această senzație ciudată: nas uscat, mucoasa nazală extrem de uscată. 

Acest simptom a dispărut după 12 zile de la diagnostic.

CITEȘTE ȘI: 7 categorii de simptome ale infecției cu SARS-CoV-2

Mai multe