Naufragiu în Marea Neagră. 16 oameni au murit

18 octombrie 2015 9:46   Național
Ultima actualizare:

Cel puțin 16 persoane au murit înecate după ce o ambarcațiune ucraineană s-a scufundat sâmbătă (17 octombrie), în Marea Neagră, la sud de portul ucrainean Odesa și la aproximativ 120 de kilometri nord-est de Sulina. Potrivit Pazei de Coastă ucrainene, în ambarcațiune se aflau 36 de persoane.

16 oameni au murit, iar alte 18 sunt în prezent spitalizați. Autoritățile ucrainene au declarat că suprvaiețuitorii au fost recupreați cu ajutorul unei bărci de salvare.. Naufragiul a avut loc în largul localității ucrainene Zatoka, situată pe Malul Mării Negre, la sud de Odesa și la aproximativ 120 de kilometri nord-est de Sulina, potrivit dig24.

Oificalii locali susțin că vasul ieșise în larg la pescuit și că nu ar fi avut voie să navigheze cu mai mult de 15 oameni la bord. Autoritățile ucrainene demarează o investigație privind circumstanțele producerii accidentului. Guvernatorul regional, fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, devenit cetăţean al Ucrainei, şi-a anulat o vizită pentru a se deplasa la locul naufragiului.

Mai multe