Nava scoală Mircea, mândria României a plecat astăzi în prima cursă din 2022

24 martie 2022 16:57   Național
Ultima actualizare:

Nava-școală „Mircea”, cea mai cunoscută navă care navighează sub steagul Românieei a plecat ieri, la ora 10.00 din portul militar Constanța, în primul marș de instrucție din anul acesta. La bordul velierului se află 94 de elevi din anul I de la Școala  Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ioan Murgescu”.

Pe timpul călătoriei desfășurată pe Marea Mediterană, sunt planificate escale în porturile Souda din Grecia, Sète din Franța, Castellón din Spania, Napoli din Italia și Istanbul din Turcia, urmând să revină la Constanța la data de 17 mai, chiar în ziua în care nava marchează 83 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române.

Echipajul îmbarcat pe Bricul Mircea va sărbători Paștele la Castellon

”În perioada 12-18 aprilie, velierul va participa la Festivalul Maritim Internațional „Escala de la Sète”, onorând astfel invitația adresată Forțelor Navale Române de către șeful Statului Major al Marinei Franceze, Amiralul Pierre Vandier, iar în perioada 21-25 aprilie, nava românească va lua parte la Festivalul Maritim Internațional „Escala a Castelló”, organizat de municipalitatea orașului Castellón din Spania.

În aceeași perioadă, echipajul navei-școală „Mircea” va sărbători Sfintele Paști alături de cea mai numeroasă comunitate de români din Spania, cea din Castellón“ - au anunțat reprezentanții Forțelor Navale Române pentru ziuaconstanta.ro.

Călătoria nu va fi una de plăcere pentru cei 94 de elevi. Până la întoarcere, ei vor învăța deprinderi practice de navigație cu vele și cu motor, de urcare în arboradă, de utilizare a mijloacelor de semnalizare, precum și tehnici de asigurare a siguranței navei în orice condiții

Caracteristici Bricul Mircea

-lungime 81, 18 metri

-lățime 23, 60 metri

-nava are 23 de vele cu o suprafață totală de 1750 mp

-are un motor de 1100 CP, cu care Bricul Mircea poate atinge o viteză maximă de 9, 5 noduri

-poate transporta maxim 200 de persoane în care sunt cuprinși și cei 80 de membrii ai echipajului

Mai multe