«Ne-am asigurat masa de Paşte»

30 martie 2015 21:47   Național
Ultima actualizare:

Ciobani din toate colţurile ţării se bat zilele acestea în oferte de mieluţi de Paşte. Unii, pe internet, alţii – prin târguri! Aici, clienţii îşi pot alege mielul încă viu, iar ciobanii îl sacrifică rapid la faţa locului.

Cauţi carne de miel pentru masa de Paşte şi vrei să ai garanţia că iei într-adevăr ceva proaspăt? Târgul de miei din Capitală este soluţia pentru cei care nu au nici timp şi nici resurse să se deplaseze direct la stână. „Avem pregătiţi 200- 300 de miei pentru Paşte, de diferite mărimi. Cred că îi vom da repede, mai ales că şi preţul este bun: 25 de lei/kg. Omul vine, pune ochii pe un miel viu, iar în câteva minute noi i-l pregătim”, spune Adrian Dumitrache, de la o stângă din Dobroteşti – Teleorman.

Târgul a fost inaugurat luni, 30 martie, în piaţa Apărătorii Patriei, din sectorul 4 al Capitalei, iar primii clienţi au dat buzna la miei încă de la primele ore. Cei mai căutaţi au fost mieluţii de 10-15 kilograme.

„Al nostru are 11,5 kilograme. Ni l-am ales de viu, ceea ce e mare lucru, că, altfel, trebuia să iau de la magazin, ţinut de nu-ştiu-când prin rafturi. Este perfect pentru o familie. Ne ajunge să facem şi drob şi ciorbiţă şi friptură. Ce mai, ne-am asigurat masa de Paşte cu aproximativ 200 de lei”, ne-au spus bucureştenii Tanţa şi Paul Ene.

Cei care nu au timp să bată pieţele şi târgurile îşi pot comanda mielul direct pe internet. E drept, nu îl pot alege viu, dar măcar îl vor primi la domiciliu şi vor scoate şi mai puţini bani din buzunare. Asta pentru că pe internet mieii se vând cu 18-20 de lei/kg.

Alergaţi că doar primul ajunge berbecuţ, ceilalţi sunt făcuţi stufat!

Mai sunt două săptămâni până la Paşte, iar mieii s-au întrecut să devină campioni la cursa cu obstacole pentru a fi cruţaţi. Însuşi prinţul Charles le-a promis graţierea. Competiţia tradiţională a avut loc sâmbătă la Ascot, orăşel din comitatul Berkshire, regunea South East din Anglia.

Simpaticii mieluţi, ajunşi deja cârlani, s-au pus la ţol festiv, în hăinuţe colorate, şi s-au luat la întrecere pe bune. Campionul a scăpat de sacrificarea de la Paşte, ceilalţi vor fi tăiaţi şi transformaţi de gospodine în drob şi stufat pentru masa de sărbătoare.

Pufoşii cârlionţaţi şi-au demonstrat talentele de săritori iscusiţi, în aplauzele spectatorilor, care râdeau pe rupte. Se zbenguiau şi îşi ciocneau corniţele abia mijite sub razele blânde ale soarelui de primăvară.

Mai multe