Ne fac rai pe malul Dâmboviţei

9 iulie 2012 18:15   Național
Ultima actualizare:

Ne vom plimba pe malurile Dâmboviţei şi ne vom odihni pe băncuţele montate de-a lungul râului. Asta se va întâmpla peste doar câteva luni, atunci când Apa Nova va finaliza ingeniosul proiect. Muncitorii s-au pus pe treabă încă de ieri şi au scos gardurile pentru a le recondiţiona.

Nimeni nu se apropie de Dâmboviţa! Gardurile, montate de-a lungul apei, sunt ruginite, îndoite sau lipsesc cu desăvârşire pe anumite porţiuni, iar spaţiul verde nu mai există.

Locul lui a fost luat de gunoaiele aruncate de trecători. Imaginea dezolantă va fi schimbată în curând cu una paradisiacă.

Pe malurile râului vor fi montate 192 de băncuţe de lemn, 245 de coşuri de gunoi, 550 de jardiniere şi zece bănci cu jardiniere.

Malurile râului vor fi transformate în zonă de promenadă

În plus, gardurile vor fi recondiţionate.

"Le scoatem şi le ducem la atelier, unde le vom repara şi revopsi. Acolo unde lipsesc, vom face altele, identice", ne-au spus muncitorii, care s-au apucat, ieri, de treabă în zona Ciurel.

Pe lângă mobilierul urban, peisagiştii s-au gândit să planteze trandafiri galbeni şi roşii, dar şi gazon, arbori şi arbuşti pretenţioşi, care cresc în Asia.

De asemenea, aleile vor fi realizate cu nisip stabilizat, nepoluant, iar terenul va fi echipat cu un sistem de irigaţii semiautomat.

"Am demarat lucrările şi, alături de ceilalţi bucureşteni, aşteptăm o îmbunătăţire a mediului înconjurător din centrul oraşului ", ne-a declarat Epsică Chiru, purtător de cuvânt la Apa Nova.

Proiectul este gândit pentru zece kilometri, între Podul Ciurel şi Târgul Vitan, costă 20 de milioane de lei, fără TVA şi va fi gata peste un an.

Plantează arbuşti din Asia şi din zona Mediteranei

Buxus, arbust care creşte în Insulele Baleare, Spania

Euonymus Gold, un arbust târâtor originar din China

Iederă, arbust căţărător din Japonia

Berberis Atropurpurea, arbust decorativ originar din Asia

Mai multe