«Ne lăsaţi cu tranşeele astea între blocuri?» Locuitorii din Drumul Taberei sunt speriaţi că lucrările la metrou se vor bloca

9 septembrie 2012 17:25   Național
Ultima actualizare:

Resemnare şi dezamăgire. Aceasta este starea de spirit care caracterizează locuitorii din Drumul Taberei după ce au aflat că bugetul alocat magistralei 5 de metrou a fost redus drastic iar lucrările care le-au distrus străzile şi trotuarele se vor prelungi pe termen nelimitat.

O zonă de război. Aşa arată str. Drumul Taberei după ce a fost „găurită" în mai multe locuri pentru realizarea magistralei de metrou care va duce locuitorii din sectorul 6 în câteva minute la Piaţa Universităţii.

Praful şi zgomotul produs de utilajele grele de pe şantierul care se întinde pe aproape 7 km au transformat deja viaţa de zi cu zi a locuitorilor zonei într-un adevărat coşmar.

Doar speranţa că lucrările vor dura doar trei ani a mai potolit din nemulţumirile bucureştenilor afectaţi.

Vestea că din cei 380, 9 milioane de lei alocaţi investiţiei pentru acest an, Guvernul Ponta a mai lăsat la rectificarea de buget doar 178, 9 milioane de lei a panicat însă lumea.

„Am vorbit cu muncitorii şi inginerii de pe şantier şi spun că în condiţiile astea nu vor putea realiza ce şi-au propus.

Cine ştie cât o să ne lase cu tranşeele astea dintre blocuri? Iar am fost păcăliţi!", a declarat Daniel Boroşan (foto stânga) unul dintre locatarii din zonă care plâng deja după vremurile în care în Drumul Taberei era linişte şi pace.

Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei-Universitate ar trebui să fie gata în 2015 în condiţii de normale de finanţare, conform graficelor întocmite între Ministerul Transporturilor şi constructori.

Click! spune:

- Magistrala 5 are 9 staţii

- Lungime: 6,2 km

- Cost: 215 milioane de euro

- Termen: 2015

«Nu mai suportăm şantierul»

Cristinel Panait, 30 de ani, funcţionar:

„Nu ştiu cât o să mai rezist în cartierul ăsta dacă şantierul o să mai dureze mult.

Nu mai am nici o speranţă să văd prea curând magistrala de metrou.

Deocamdată nu văd decât mizerie.“

Marghioala Derdei, 75 de ani, pensionară:

Locuiesc de zeci de ani în cartierul ăsta şi niciodată nu a fost aşa mizerie.

Acum mai arată cum mai arată, dar când plouă sau ninge o să fie cumplit de trăit în zona afectată de şantiere.”

Mai multe