Negoiță nu mai face sală de spectacole în Parcul Titan
Primăria sectorului 3, condusă de social-democratul Robert Negoiță, a renunțat la proiectul de construire a unei săli multifuncționale în Parcul Titan. Reprezentanții instituției au declarat că acest obiectiv de investiții nu va mai fi realizat în parc, în urma mesajelor venite de la locuitori.
Bucureștenii din sectorul 3 nu vor sală de spectacole în Parcul Titan. Primăria a decis să se retragă din proiectul propus Companiei Naționale de Investiții și să caute alt teren pentru construirea sălii. Decizia a venit ca urmare a mesajelor venite din partea contribuabililor, care au comentat proiectul pe site-ul primăriei. Instituția a propus Guvernului să susțină financiar construirea unei săli multifuncționale, cu 1.200 de locuri, pentru activități culturale. Conform proiectului, sala urma să fie prevăzută cu loje și balcon, scenă cu „buzunare” și turn de scenă. Aici se puteau ține spectacole de teatru, proiecții de film, conferințe, întruniri și concerte.
Locuitorii sectorului nu au fost încântați de proiectul care se contura în interiorul parcului și s-au pronunțat împotriva acestuia. Nici măcar detalile din proiect care au fost gândite pentru a afecta cât mai puțin spațiul verde nu i-au convins pe contribuabili să aprobe acest demers. Sala urma să fie acoperită cu verdeață, dând impresia unei clădiri îngropate în pământ. „Impresia exterioară va fi de clădire îngropată într-un mic deal, fiind direct expuse vederii doar faţada cu accesul principal (latura de sud) şi mici porţiuni din faţadele laterale. Pantele din pământ nou create în jurul clădirii vor fi acoperite cu vegetaţie, posibil şi vegetaţie înaltă şi vor permite amenajarea pe timpul iernii a pârtiilor pentru saniuş existente în trecut în această zonă a parcului. Pe timpul verii, terasa înierbată a clădirii va putea găzdui un teatru de vară şi proiecţii de film pentru cca. 200 de spectatori, turnul de scenă funcţionând ca fundal de scenă şi suport pentru proiecţii în aer liber”, se arată în descrierea proiectului.
Proiectul, în valoare de peste 10 milioane de euro, urma să fie realizat de Compania Națională de Invetiții. Banii urmau să vină de la bugetul de stat (90%) și de la bugetul primăriei (10%).