Nelu Tătaru, după recordul negativ al cazurilor de Covid-19: „Nu e nicio problemă în organizarea alegerilor pe 6 decembrie”

9 octombrie 2020 17:03   Național
Ultima actualizare:

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri, 9 octombrie, după o ședință la INSP alături de președintele Klaus Iohannis, că nu există nicio problemă legată de organizarea de alegeri parlamentare pe 6 decembrie, în ciuda bilanțului fără precedent al cazurilor de COVID-19 în țara noastră.

„Nu avem niciun indiciu în acest moment să ne spună că nu putem organiza alegeri parlamentare”, a spus ministrul sănătății. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat și el, vineri, că, din discuţia pe care a avut-o la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), nu a rezultat nevoia amânării alegerilor parlamentare.

„Nu se poate discuta despre un anumit număr de cazuri. Dacă Institutul naţional ne spune că, din acest moment, nu se mai poate face o anumită acţiune publică sau alta, vom lua măsurile de rigoare, însă din discuţia de astăzi nu a rezultat nevoia amânării alegerilor”, a explicat și președintele Iohannis, informează stiripesurse.ro.

În ultimele 24 de ore, în țara noastră a fost înregistrat un număr de 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acesta fiind un nou record negativ de la debutul pandemiei.

Mai multe