Nepoata necunoscută a Regelui Mihai. Poartă numele primelor 3 regine ale României

10 noiembrie 2017 16:29   Național
Ultima actualizare:

Lista moștenitorilor Regelui Mihai a fost modificată de mai multe ori. Joi (9 noiembrie), a fost anunțată, oficial, ordinea la succesiune. Pe locul al cincilea, este nominalizată nepoata necunoscută a monarhului.

Primele patru pe lista succesorilor Casei Regale sunt patru fete ale Regelui Mihai, iar a cincea fiică, Irina, a fost exclusă  după scandalul cu luptele de cocoși de la ferma sa din Arizona. Și Principele Nicolae a fost înlăturat, după scandalul copilului din flori.

Însă, pe locul cinci a fost nominalizată nepoata necunoscută a Regelui Mihai

Elisabeta-Maria Bianca Elena de Roumanie are 18 ani și este fiica Principesei Sofia ((60 ani) şi a domnului Alain Michael Léone Biarneix (60 de ani).

Tânăra poartă numele primelor 3 regine ale României: Elisabeta – soția regelui Carol I, Maria – soția regelui Ferdinand, Elena – soția regelui Carol al II-lea. Data de naştere a mamei sale, Principesa Sofia, este şi ziua de naştere a Reginei Maria: 29 octombrie (în 1875).

Căsătoria mamei sale a fost încheiată fără acordul Majestății Sale Regelui Mihai I, la 29 august 1998 în Franţa. Alain Biarneix pretindea că este descendentul unei ramuri bastarde a Familiei Imperiale și de Regale de Habsburg. Francezul îşi inventase un titlu nobiliar şi un supranume, Michel de Laufenburg.

Această căsătorie s-a sfârșit prin divorț în anul 2002. ASR Principesa Sofia a României și Elisabeta-Maria de Roumanie locuiesc în prezent în Franța, unde Elisabeta-Maria Bianca Elena de Roumanie este elevă.

Elisabeta-Maria Bianca Elena Biarneix este născută la Argenteuil, sub-prefectură a departamentului Val-d’Oise, în regiunea Île-de-France (conform precizărilor Casei Majestăţii Sale Regelui – n. m.).

A venit pentru prima dată în România, în 2004, la aniversarea vârstei de 80 de ani a bunicii ei, Regina Ana, apoi în 2016, la înmormântatea acestia.

Cea mai tânără nepoată a Regelui Mihai, Elisabeta-Maria, vorbeşte română, franceză şi engleză.

Sursa: Monarhia Salvează România

Mai multe