Noi informații despre crima din Piatra Neamț. Fata care l-a ucis pe presupusul violator, cercetată în libertate

18 august 2021 15:06   Național
Ultima actualizare:

Fata în vârstă de 16 ani care a omorât un bărbat, despre care spune că ar fi încercat s-o violeze într-un apartament din piatra neamț va fi cercetată în libertate. În prezent, ea este internată într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) unde primeşte consiliere după şocul prin care a trecut.

Tânăra va fi cercetată în stare de libertate după crima pe care a comis-o în apartamentul din Piatra Neamţ, acolo unde a înjunghiat un bărbat despre care a povestit că a sechestrat-o şi a încercat să o violeze, scrie antena3.ro

Crima din Piatra Neamț. Filmul evenimentelor

Totul s-a întâmplat în noaptea de 16 spre 17 august în jurul orei 01.00. Tânăra a ajuns în apartamentul închiriat de brașoveanul Lucian Mercea (41 de ani)  pentru a discuta despre un posibil job pe care acesta i-l promisese. Potrivit unor surse, fata ar fi fost ademenită în locuinţă după ce l-a cunoscut pe bărbat pe o reţea de socializare. 

Odată ce s-a văzut singur în casă cu adolescenta, bărbatul a închis ușa cu cheia și i-a cerut fetei să întrețină relații sexuale. Adolescenta l-a refuzat și a încercat să fugă, dar ușa era blocată. Pentru că brașoveanul a insistat, fata a pus mâna pe un cuţit şi l-a înjunghiat mortal. Apoi, a sunat la 112 și i-a spus operatorului ce s-a întâmplat. A relatat că este sechestrată într-un apartament, fără a putea preciza în ce cartier, că nu poate deschide uşa, pentru că nu ştia unde era ascunsă cheia şi că l-a înjunghiat pe proprietar deoarece acesta încercase să o violeze. 

Anchetatorii au reuşit să localizeze telefonul adolescentei, apoi apartamentul în care se afla. 

În casă,  fata a fost găsită în stare de şoc și a primit îngrijiri medicale, dar pentru victimă nu s-a mai putut face nimic. 

Victima ar fi suferit de depresie

Unul dintre prietenii bărbatului ucis, spune că acesta suferise o cădere psihică în urmă cu o lună și că îl rugase să-i trimită nişte bani pentru medicamente. Era supărat că fusese înşelat la vânzarea unei mașini. Nu crede că Lucian ar fi fost în stare de o asemenea faptă, îl ştia ca fiind un om calm, muncitor, care făcea transport de persoane. Îi vine greu să creadă că s-ar fi încurcat cu o minoră de 16 ani.

Fata era fugită de acasă

Ulterior avea să se afle că tânăra era din comuna Dochia şi că fugise de acasă. Încerca să-şi găsească un loc de muncă, prilej cu care l-a cunoscut pe bărbatul din Piatra Neamţ, care s-a oferit să o ajute. Părinţii fetei spun că nu ştiau ce face minora, că a plecat de o săptămână de acasă la o verişoară. Le-au spus anchetatorii ca asupra ei ar fi fost găsită o sumă mare de bani deși familia este săracă. Anchetatorii urmează să stabilească acum dacă fata l-a ucis pe bărbat în legitimă apărare sau nu.

Mai multe