Noul Parlament s-a întrunit pentru prima oară în 2021. PSD-iștii au venit cu pancarte prin care au cerut demisia ministrului Sănătății

1 februarie 2021 18:41   Național
Ultima actualizare:

Sesiunea celor două camere ale Parlamentului a început luni, marcată de un protest al senatorilor şi deputaţilor PSD care au venit cu pancarte pe care scria „Voiculescu demisia”, în semn de protest faţă de felul în care ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a gestionat situaţia după incendiul de la Spitalul „Matei Balş”. Liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu a anunțat că ministrul Vlad Voiculescu va fi bizat în zilele următoare și de o moțiune simplă.

”Odată cu debutul acestei sesiuni parlamentare, vom folosi toate mijloacele care ne stau la dispoziţie. În acelaşi timp, vom acţiona şi cu moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii”, a amenințat liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu, citat de news.ro.

Acuzațiile PSD la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

”Este ministru de o lună de zile având în faţă, pe masă, raportul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din spitalele din România care spune foarte clar, etapizat, ce poate fi făcut. Şi nu a făcut nimic. Erau măsuri caree puteau fi luate fără niciun fel de cost şi care puteau fi luate din a doua zi de mandat. Nu a făcut absolut nimic şi totuşi pentru că încercăm să ne îndreptăm spre o normalitate politică, guvernamentală, parlamentară, demisia este un act normal de onoare pentru o asemenea tragedie care s-a întâmplat. Apropo de declaraţiile domnului Voiculescu, nu există nicio legătură de cauzalitate între managementul trecut şi ceea ce s-a întâmplat acuma. Acesta e un accident care s-a întâmplat sub conducerea ministrului Voiculescu, iar a da iarăşi vina pe PSD este un refren pe care nu cred că îl mai cred nici votanţii USR-PLUS”, a afirmat senatorul Lucian Romaşcanu conform news.ro.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban anunță că vor fi respinse toate proiectele depuse de PSD

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că printre priorităţile legislative din această sesiune parlamentară se numără îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul pensiilor şi salarizării în sectorul public, în cel al achiziţiilor, corectarea legilor justiţiei. El a adăugat că vor fi respinse modificările legislative propuse de PSD în domeniul justiţiei şi proiectele care afectează aplicarea programului coaliţiei de guvernare.”În ceea ce priveşte procesul legislativ, am discutat câteva priorităţi. Sigur prioritatea zero este, imediat ce Guvernul va finaliza cele două proiecte de lege, adoptarea proiectului legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat. Avem în vedere respingerea tuturor proiectelor legislative care au pus în pericol independenţa justiţiei, care au afectat funcţionarea instituţiilor din domeniul justiţiei, proiecte legislative iniţiate în legislatura trecută de PSD şi pe care avem ca obiectiv să le respingem de urgenţă”, a explicat Orban potrivit sursei citate 

Președinta Senatului, Anca Dragu, nu mai vrea proiecte adoptate tacit

Preşedinta Senatului Anca Dragu a afirmat, luni la deschiderea primei sesiuni ordinare, că un procent de 40% din proiectele de lege din legislatura trecută au fost adoptate tacit, Senatul fiind în calitate de primă cameră sesizată. Ea a adăugat că acest lucru înseamnă s-a muncit doar în proporţie de 65% în Parlamentul anterior.”Mai exact, din 2.051 de proiecte de lege şi propuneri legislative, 1.788 adoptate în calitate de primă cameră, 247 de camera decizională şi 16 în şedinţa comună cu Camera Deputaţilor, 729 de proiecte de lege şi propuneri legislative au fost adoptate tacit, adică 35,5% din total şi peste 40% din cele adoptate în calitate de primă cameră. Enorm. (...) Înseamnă, cel puţin din acest punct de vedere, că s-a muncit în proporţie de 65%. Trebuie să punem capăt împreună acestei stări de fapt”, a afirmat Anca Dragu în plenul de luni al Senatului. Ea a mai spus că doreşte ca forul legislativ să transpună multe directive UE, pentru ca România să evite procedurile de infringement.

Citește și

Parlamentul se întrunește azi în prima sesiune ordinară a acestui an. Care sunt prioritățile

Alegeri parlamentare 2020, rezultate finale: PSD - 28,9%; PNL - 25%; USR PLUS - 15%, AUR 9%

Mai multe