Nu brânza de la Brădet i-a îmbolnăvit pe copiii din Argeș
Institutul Cantacuzino a anunțat, miercuri (9 martie), rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeș, Sibiu și Bacău, infectați cu E.Coli.
Astfel, specialiștii au stabilit că profilul genetic al tulpinilor izolate de la pacienți, din brânza de la Fabrica Brădet din Argeș și din carnea de pui din Bacău, nu sunt identice. „Tulpinile de la copii sunt diferite între ele și diferite de cele din brânză și carne”, se arată într-un comunicat al institutului.
12 bebeluși din Argeș au ajuns, în februarie, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, fiind infectați cu E. coli și dezvoltând sindrom hemolitic-uremic. Trei dintre ei au decedat. Cu toate acestea, atât în Argeș, cât și în alte județe neglijența continuă să facă victime.
Săptămâna trecută, circa 50 de elevi din Argeș și Galați au fost internați după ce au consumat produse stricate la școală, iar miercuri, opt copii din Dragoslavele, tot din Argeş, au fost duși la spital cu indigestie, autorităţile bănuind că le-ar fi fost rău de la laptele şi biscuiţii primiţi la şcoală.