Nu e navă spaţială! E Volkswagen Golf 3D

30 ianuarie 2015 9:22   Național
Ultima actualizare:

Volkswagen introduce functiile 3D nouş Volkswagen Golf R Touch. Maşina a fost una din atractiile principale de la CES 2015 - Las Vegas.

Maşinile sunt o prezenţă importantă la Consumer Electronics Show 2015, locul unde se adună cei mai tari producători de tehnologie din întreaga lume.

După lansarea unui concept de lux autonom Mercedes, a venit rândul lui Volkswagen să uimească printr-un nou Golf, denumit R Touch.

Golf R e una din cele mai performante maşini din clasa ei, cu 300 de cai putere obtinuţi dintr-un motor de 2 litri TSI ce propulsează maşina până la 100 km/h în doar 5 secunde. Asta cu un consum decent datorită tehnologiei BlueMotion, o obişnuinţă de caţiva ani pe modelele Volkswagen.

Noutăţile R Touch apar însă la interior, acolo unde şoferul şi pasagerii nu mai au nevoie să atingă nimic. Volkswagen a înlocuit butoanele şi funcţiile "touch" cu un sistem extrem de performant de recunoaştere a gesturilor.

R Touch "rezolvă toate provocările viitorului", se laudă Volkswagen. O simplă mişcare în aer în faţa sistemului infortainment va acţiona dispozitivul, fără ca acesta să fie atins.

"Se formează o legătură 3D între şofer şi maşină, el poate să-şi seteze funcţiile aşa cum doreşte şi să le acţioneze cu mişcare minimă", susţin cei de la Volkswagen.

Golf R Touch vine cu trei display-uri, unul de 12.8 inci, unul de 8.0 inci şi altul de 12.3 inci.

Mai multe