«Nu m-a nimerit prostul cu camionul. Uite că trăiesc!»

9 aprilie 2017 17:06   Național
Ultima actualizare:

Haos, disperare şi urlete de durere. Pe scurt, infernul pe pământ! Aşa vorbesc oamenii despre tragedia din Suedia. Una dintre victimele atentatului e o cerşetoare româncă.

Are 83 de ani şi a fost la un pas să moară, dar nu de moarte bună. Păpuşa Ciuraru se afla pe stradă, la cerşit, în Stockholm, când un dement aflat la volanul unui camion a intrat în mulţimea de pietoni.

A zis că a venit prăpădul şi a încercat să fugă, însă un bolovan din beton apărut de nicăieri a căzut pe ea, strivindu-i piciorul. S-a trezit la spital, ca după un vis dintre cele mai negre.

„Oamenii ţipau în jurul meu, credeam că izbucneşte războiul. De unde, a fost un prost care conducea camionul pe Drottninggatan. A intrat în leii ăia urâţi. Nu m-a nimerit.

Uite că trăiesc şi am peste 80 de ani”, a povestit calmă femeia pentru presa suedeză. Păpuşa, care provine din nordul României, şi-a asigurat familia că este teafără şi că se va întoarce curând în stradă, la cerşit. Vineri, un camion a lovit un grup de pietoni din centrul oraşului Stockholm şi s-a oprit într-un magazin. În urma atacului, patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 15 au fost rănite. Poliţiştii suedezi au reţinut mai mulţi suspecţi.

Mai multe