Nu o să-ți vină să crezi pe ce aruncă românii banii când merg la cumpărături

19 februarie 2019 12:12   Național
Ultima actualizare:

Românii iubesc să facă cumpărături, chiar dacă se plâng că nu stau deloc bine cu finanțele.Cu toate acestea, un studiu arată că 56% dintre ei cumpără haine de cel puțin câteva ori pe lună și cheltuiesc peste 301 lei.

Românii fac shopping nu doar cu ocazia zilelor speciale. 56% dintre aceștia își cumpără haine, încălțăminte sau accesorii vestimentare de cel puțin câteva ori pe lună, cu 7% mai mulți în 2018 decât în anul anterior.

Așa cum arată studiul Digital Fasion Consumer Trends, dat publicității de MKOR Consulting.

Și sumele cheltuite pentru a fi la modă au crescut: 40% dintre consumatori plătesc peste 301 lei lunar, cu 5% mai mult față de 2017.

Mall-urile, preferatele românilor pentru cumpărături

Din studiu mai aflăm că mall-urile rămân locurile preferate pentru cumpărăturile de fashion, 85% obișnuind să cumpere de aici. Un plus de 3% îl au magazinele online, de unde se îmbracă 57% dintre români, dar și magazinele second-hand, preferate de 24% dintre consumatori.

În prima jumătate a anului 2018, 88% dintre români au vizitat magazine online de fashion, însă doar 65% dintre aceștia au și cumpărat ceva.

Românii folosesc magazinele virtuale ca să se informeze

Cei mai mulți, 69%, folosesc magazinele virtuale pentru a se informa înainte de a lua o decizie de cumpărare.

Imposibilitatea de a proba hainele este principalul motiv pentru care clienții aleg să cumpere direct din magazine, dar și cauza pentru care cei mai mulți returnează produsele vestimentare comandate online.

Iar H&M și Zara dau tonul atunci când vine vorba de experiențele consumatorilor, fiind cele mai apreciate branduri

Studiul „Digital Fashion Consumer Trends" a fost realizat de agenția de market research MKOR Consulting în perioada septembrie-octombrie 2018, pe un eșantion de 1,067 respondenți cu vârste cuprinse între 18-54 ani, reprezentativ național pe criterii de gen, vârstă și distribuție regională.

Mai multe