Nu se poate! Abia eliberat din închisoare, a violat a treia oară aceeaşi femeie

17 august 2016 17:45   Național
Ultima actualizare:

Locul lui e la răcoare! Un ieşean a fost arestat pentru a treia oară, după ce a abuzat sexual, tot a treia oară, o femeie de 60 de ani cu probleme psihice. Agresorul a fost condamnat la închisoare după primele două violuri şi, tot de atâtea ori, a fost eliberat condiţionat.

Episod incredibil în judeţul Iaşi! Un bărbat proaspăt eliberat condiţionat din puşcărie a comis un viol în mai puţin de 24 de ore după ce păşise pe poarta închisorii. Viorel Postolache (50 de ani) a intrat în casa aceleiaşi femei pe care încercase să o violeze şi în 2014, când a fost condamnat la patru ani de închisoare. Victima, o femeie de 60 de ani cu probleme psihice, locuieşte singură în localitatea ieşeană Bivolari şi a mai fost violată de acelaşi Postolache şi în 2008, faptă pentru care ieşeanul primise şapte ani de închisoare.

Viorel Postolache, zis „Somnea“, a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute. Potrivit procurorului Monica Palaghia, el este cercetat pentru viol şi pentru violare de domiciliu.

A lăsat bagajele şi s-a dus direct la victimă

Procurorii precizează că Viorel Postolache a fost eliberat condiţionat din puşcărie pe 2 august. El fusese încarcerat în Penitenciarul Spital Târgu Ocna şi în noaptea de de 2 spre 3 august a ajuns acasă. Imediat după ce şi-a lăsat bagajele, a plecat spre casa ace­leiaşi femei pe care încercase să o violeze şi în 2014. „Inculpatul a pătruns în curte şi a intrat în interiorul locuinţei. Profitând de imposibilitatea victimei de a-şi exprima voinţa, pe fondul afecţiunii psihice a acesteia, inculpatul a întreţinut cu persoana vătămată un raport sexual. Când persoana vătămată a început să strige, inculpatul a părăsit în fugă locuinţa acesteia“, au explicat procurorii ieşeni. Apropiaţi de-ai victimei au aflat în zilele următoare că femeia a fost încă o dată abuzată sexual de Viorel Postolache şi au anunţat Poliţia. Pe 11 august, după o săptămână de libertate, acesta a fost reţinut.

"Somnea" a beneficiat de indulgenţă

Cazul lui Viorel Postolache ridică semne de întrebare cu privire la modalitatea în care acesta a fost eliberat condiţionat de Judecătoria Oneşti, la începutul acestei luni, după ce a executat doi ani şi jumătate din pedeapsă. Postolache a fost arestat pe 2 ianu­arie 2014 şi condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă de viol şi violare de domiciliu, după ce a intrat în locuinţa aceleiaşi victime, încercând să o violeze.

În 2008, Postolache a violat-o pe aceeaşi femeie şi a primit şapte ani de închisoare. În cazul ambelor condamnări, Viorel Postolache a fost eliberat condiţionat de judecători. La primul viol, “Somnea” a executat aproximativ 5 dintre cei 7 ani de închisoare, iar decizia a fost luată atunci de Judecătoria Medgidia.

Mai multe