Numărul de ore va creşte pentru învăţământul gimnazial

5 aprilie 2016 17:23   Național
Ultima actualizare:

Revoluție în orarul elevilor de gimnaziu. Ministerul Educației a prezentat astăzi noul plan-cadru pentru orele de curs ale elevilor de gimnaziu. Sun t vești bune și altele proaste. Nu au dispărut studiul muzicii şi al artelor plastice, şi nici nu s-a micşorat numărul orelor de istorie relatează corespondentul Digi24.ro. În schimb se dă frâu liber creşterii numărului maxim al orelor de curs de la 30 la 34 săptămânal.

Noul plan-cadru pentru învăţământul gimnazial ar putea intra în vigoare cel mai devreme în 2017.

Scade numărul orelor de Limbă şi Literatură Română la clasa a V-a de la cinici la patru ore. Creşte numărul orelor de Matematică şi Ştiinte ale Naturii, Limba Latină se va muta de la clasa a VIII-a la clasa a VII-a şi această disciplină se va numi Elemente de Limba Latină şi Cultura Romanică.

Orele de religie rămân nemodificate: o oră pe săptămână la fiecare clasa gimanzială.

Apar şi materii noi la clasele V-VIII: Infomatică şi TIC. TIC este Tehnologia Informaţiilor şi a Comunicaţiilor. La clasa a VII-a, Educaţie Interculturală, la clasa a VII-a, Educaţie pentru Cetăţenie Democratică, iar la clasa a VIII-a Consiliere şi Dezvoltare Personală şi Educaţie Financiară şi Antreprenorială

Mai multe