Numărul localităților din România care se află în scenariul roșu a scăzut. Lista completă a acestora, în funcție de rata de incidență

30 noiembrie 2021 17:24   Național
Ultima actualizare:

​​31 de județe și Bucureștiul au o rată de infectare sub 2, intrând, astfel, în zona verde de COVID-19. Nouă județe sunt în zona galbenă, iar la nivel național, incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut la 1,87.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat marți, 30 noiembrie, lista localităților cu incidența mai mare sau egală cu 3 cazuri la mia de locuitori. Din fericire, consultând lista anterior menționată, se poate observa că numărul comunelor, municipiilor și orașelor care se află sub scenariul roșu Covid-19 a scăzut considerabil.

Lista orașe și municipii cu incidența mai mare sau egală cu 3 cazuri la mia de locuitori

În septembrie, în București, rata de infectare cu Covid-19, calculată la 14 zile, ajunsese la 6,64 la mia de locuitori. În Sectorul 1 al Capitalei, rata depășea 8,5 la mie. De asemenea, tot atunci, județele intrate în scenariul roșu erau: Arad, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiș.

Mai multe