O adolescentă de 15 ani s-a sinucis. Cum a fost găsită fata

15 iunie 2015 12:00   Național
Ultima actualizare:

Un copil chinuit, de 15 ani, a ales să-și pună capăt zilelor. Mama ei a părăsit-o de la doi ani, iar fata a trăit prin centre familiale. Astăzi, medicii legiști îi fac autopsia.

Gabriela C.  de15 ani a fost găsită fără viață într-o parcare din zona Crolux din orașul Bârlad. Copila a plecat dimineață la liceul unde studia, dar nu s-a mai întors în centrul familial unde fusese plasată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, fata s-a aruncat de pe un bloc cu patru etaje din centrul orașului, strada general Naumescu. Trupul ei micuț a fost găsit pe caldarâm, fără suflare.

Gabriela se afla în sistemul de protecţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la vârsta doi ani. Provine dintr-o familie monoparentală, iar mama acesteia, singurul părinte cunoscut, a plecat, cel mai probabil, în străinătate şi nu a păstrat legătura cu ea, scrie adevarul.ro.

A fost plasată la un asistent maternal din Bârlad, dar pentru că a avut o tentativă de suicid şi a început să consume etnobotanice, specialiştii de la Protecţia Copilului au decis să o mute la Negreşti, oraş în care părea să se integreze fără probleme. A renunţat la etnobotanice şi îşi vedea de şcoală.

Copila a plecat vineri, 12 iunie, de la centrul familial către liceul unde învăţa. Seara nu a mai revenit şi pedagogii au declarat dispariţia la Poliţie, scrie adevarul.ro.

Trupul neînsufleţit a fost dus la morga Bârlad, iar azi legiștii îi fac necropsia.

Mai multe