O căprioară le-a arătat jandarmilor locul în care se află puiul ei rănit

24 iulie 2018 20:12   Național
Ultima actualizare:

O întâmplare impresionantă s-a petrecut luni, pe DN79A, între localităţile arădene Mânerău şi Voivodeni. Mai mulţi şoferi care circulau pe respectiva şosea au sunat la 112, raportând că o căprioară este agitată şi traversează în mod repetat drumul, existând riscul de a fi lovită de maşini.

Şoferii au încercat să îndepărteze animalul, însă acesta nu a părăsit carosabilul, învârtindu-se în acel loc. „Ajunşi la faţa locului, jandarmii au zărit o căprioară foarte agitată. La vederea echipajului, aceasta i-a fixat pentru câteva secunde cu privirea, şi cu ochii umezi, parcă încerca să le spună: «Aici, sub tufele acestea, se află puiul meu rănit, vă rog salvaţi-l!»”, au scris, ieri, jandarmii arădeni pe pagina oficială de Facebook.

Apropiindu-se, jandarmii au observat în şanţul de pe marginea drumului, ascuns într-un tufiş, un pui de căprioară rănit la piciorul din spate. „S-a luat imediat legătura cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bocsig, care la scurt timp a trimis un medic veterinar la locul indicat. Puiul a fost ridicat şi sperăm că va fi salvat”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Valeriu Macovei. 

Mai multe