O, Doamne! Iar se surpă autostrada

27 octombrie 2017 14:33   Național
Ultima actualizare:

Avem doar 750 km de autostradă în toată țara, iar bucățile noi care se contruiesc se fac în bătaie de joc. Lotul 3, Sibiu- Orăştie, se surpă din nou.

Pe sensul de mers Sibiu-Sebeş (276+100 – 276+170) au apărut fisuri, crăpături şi denivelari ale carosabilului pe o lungime de 70 de metri. Ca urmare a acestei situaţii, a fost impusă restricţie de viteza de 60 de kilometri la oră, pe un segment de drum de 200 de metri, unde traficul a fost deviat pe banda 2”, anunţă cei de la Compania Națională a Infrastructurii Rutiere (CNIAR).

Banda de urgență și banda 1, afectate

Echipa de specialişti trimisă la faţa locului a constatat că deplasările taluzului şi şanţului din vecinătatea sectorului respectiv au afectat banda de urgenţă şi banda 1.

În acest moment, sunt efectuate măsurători topografice în vederea verificării evoluţiei fenomenului de tasare şi a deformărilor la nivelul carosabilului.

Astăzi, au fost convocaţi la sediul CNAIR, toţi factorii implicaţi în derularea proiectului, pentru a prezenta un raport privind cauzele acestei probleme şi pentru a dispune o soluţie de remediere. Până la rezolvarea problemei, zona este monitorizată constant de către DRDP Braşov, care va raporta permanent orice modificare a situaţiei existente.

Și în 2015 s-a prăbușit

Nu este prima dată când se întâmplă așa ceva. În 2015 au apărut probleme pe acest lot, ceea ce a făcut necesară demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri, redeschis în acelaşi an şi care este operaţional la ora actuală.

Problemele constante au dus la rezilierea contractului cu Salini Impregilo SpA., fiind reţinută garanţia de bună execuţie în valoare de aproximativ 60 milioane lei.

Astfel că toate lucrările pentru remedierea neconformităţilor se vor face cu acești bani. Segmentul de autostradă Sibiu-Sebeş face parte din autostrada Orăştie-Sibiu şi a fost deschis circulaţiei în anul 2014 pe repede înainte.

Constructorii s-au plâns că au fost zoriți să termine repede și să dea drumul la circulație chiar de Victor Ponta, premier pe atunci. Candida la funcția de președinte al țării și avea nevoie de mult capital de imagine.  

Mai multe