O familie de orădeni face milioane de euro din ciuperci

21 februarie 2016 21:35   Național
Ultima actualizare:

Ciupercile din Transilvania sunt considerate de italieni cele mai gustoase. Un asemenea compliment și oportunitate de afaceri nu au putut fi lăsate de izbeliște de o familie de orădeni. Alexandru Chiș a pus pe picioare un adevărat “imperiu” al ciupercilor, iar mai târziu i s-au alăturat și cei doi copii.

Conform adevărul.ro, Alexandru Chiș, acum în vârstă de 55 de ani, este un fost ofițer de finanțe, care a renunțat la profesia sa în 1997 pentru a bune bazele unei societăți comerciale alături de un grup de străini. Criza i-a lovit și pe ei, iar orădeanul a hotărât să pună pe picioare o nouă afacere. Așa a ajuns la ciuperci.

65 la sută din producție ajunge în Europa

70.000 de euro a fost împrumutul luat de la bancă. Românul a spus că este cazul să riște dacă vrea să câștige. Începutul a fost mai greu, dar acum a ajuns să-și trimită produsele în Italia, Austria, Elveția, Germania și Ungaria. Ciupercile ajung în doar 24 de ore de la culegere la destinație, iar soiurile sunt diverse: hribi, gălbiori, trâmbiţa piticului, ghebe sau bureţi de mai. Doar 35 la sută din producție ajunge în restaurantele din România, căci restul ia drumul străinătății.

Citește mai multe despre reușita românilor pe adevărul.ro

Mai multe