O fată de 14 ani și-a mințit familia că este răpită pentru a se întâlni cu un băiat cunoscut online

25 august 2019 21:19   Național
Ultima actualizare:

O adolescentă în vârstă de 14 ani din Iași și-a minţit mama că a fost răpită, pentru a fugi la Bucureşti, acolo unde avea întâlnire cu un băiat pe care l-a cunoscut pe rețelele de socializare.

O fată de 14 ani din localitatea ieșeană Şcheia și-a mințit mama că a fost răpită de o persoană străină, pentru a putea fugi la București. Aceasta fugise de acasă cu gândul de a se întâlni cu un tânăr pe care l-a cunoscut pe o rețea de socializare, la București, și a folosit pretextul răpirii ca să nu „dea de belele”. 

O fată de 14 ani din Iași și-a mințit mama că este răpită pentru a se întâlni cu un băiat din București 

Adolescenta planificase totul în cel mai mic amănunt, realizând un adevărat scenariu, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iaşi. I-a spus mamei sale că, în timp ce se deplasa spre satul Şcheia, ar fi fost luată la ocazie cu un autoturism tip dubă, după care ocupanţii acestuia ar fi legat-o de mâini şi picioare şi ar fi dus-o într-un loc necunoscut.

Ulterior, în jurul orei 10.00, ar fi reuşit să scape şi i-ar fi solicitat unei femei să o transporte cu un autoturism în comuna Şcheia, relatează Agerpres. Femeia (36 de ani) a fost cea care a sunat la 112, în dimineața zilei de 24 august, iar agenții din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea s-au deplasat la faţa locului şi au identificat minora pe raza comunei Şcheia.

Ulterior, după investigaţiile efectuate de anchetatori, s-a constatat faptul că fata ar fi plecat de la domiciliu, cu intenţia de a ajunge în Bucureşti pentru a se întâlni cu un tânăr cunoscut pe o reţea de socializare. Astfel, pentru a-şi acoperi plecarea, a sunat-o pe mama sa şi i-a spus că a fost răpită, dar după ce femeie a sunat la Poliție, fata a renunţat la intenţia de a mai pleca de acasă. S-a oprit pe raza comunei natae, unde a fost găsită de poliţişti. „S-a stabilit faptul că minora nu a fost victima vreunei infracţiuni, fiind încredinţată mamei sale”, se arată într-un comunicat al IPJ Iași, 

Mai multe