O fată de 16 ani a ascuns droguri în pantofi și a încercat să i le ducă iubitului din închisoare

7 aprilie 2021 13:00   Național
Ultima actualizare:

O fată de 16 ani a intrat în atenția autorităților după ce a încercat să-i strecoare un pachet cu cannabis iubitului încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași.

În septembrie 2020, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iaşi au trimis-o în judecată pe adolescentă pentru trafic de droguri de risc. Fapta a fost comisă în aprilie 2019.

"Pe 14 aprilie 2019, inculpata a introdus în Penitenciarul Iași droguri de risc, respectiv cantitatea de 2,26 grame de rezină de canabis, disimulată în interiorul încălțămintei (sub branțul pantofului sport cu care era încălțată), ce urma a-i fi remisă prietenului acesteia, consumator de canabis, ce era încarcerat, fiind arestat preventiv într-un dosar în faza de judecată, unde a fost cercetat pentru infracțiuni de competența DIICOT (printre altele, efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive și deținerea de droguri de risc în vederea consumului). Inculpata a fost descoperită din cauza stării de agitație în sala de vizite a Penitenciarului Iași, cu ocazia controlului antitero efectuat de către lucrătorii de penitenciar înainte de acordarea vizitei persoanei încarcerate amintite”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Fata a adăugat că, pe 14 aprilie 2019, a decis să meargă în vizită la prietenul ei, în Penitenciarul Iași, de ziua lui. Aceasta a cumpărat rezină de canabis și a ascuns drogurile în pantofi.

Minora a scăpat de închisoare

Minora a scăpat de puşcărie, având în vedere că la data comiterii faptei avea vârsta de 16 ani. La audieri, fata a povestit că a vrut să îi facă o surpriză iubitului ei care era încarcerat. Sentința în cazul fetei a fost: măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, notează bzi.ro.

Mai multe