O femeie de 51 de ani din Botoşani a furat ca să ajungă la puşcărie

1 noiembrie 2021 7:43   Național
Ultima actualizare:

”Vreau la puşcărie ca să scap de sărăcie, soţ şi copii”. E declaraţia şocantă făcută de Daniela, o femeie în vârstă de 51 de ani, din municipiul Botoşani, care a fost prinsă furând dintr-un magazin. Fapta a avut loc sâmbătă, într-un spaţiu comercial din centrul oraşului, unde suspecta a intrat ca orice client, s-a dus la raftul cu dulciuri, de unde a luat cinci ciocolate pe care le-a băgat sub haine.

Gestul ei a fost surprins de camerele de supraveghere, iar la ieşirea din magazin a fost oprită. Surprinzător, dusă la sediul Inspectoratului de Jandarmi Botoşani, femeia a declarat nonşalant că a furat tocmai pentru a fi prinsă şi acuzată.

”Am copii, dar bărbatul meu e numai cu băutura-n cap. M-am săturat. În puşcărie e mult mai bine. Nu ai nici o grijă şi ai totul la dispoziţie - căldură, mâncare şi televizor. Acolo ai mai multe drepturi decât afară”, a spus femeia, conform monitorulbt.ro. 

Surprinzător e că, deşi a fost prinsă furând şi femeia a recunoscut tot, ea s-ar putea să nu-şi vadă visul cu ochii, cel de a ajunge la penitenciar.  Motivul? Potrivit Codului Penal, în cazurile în care prejudiciul e mic, iar bunurile sustrase au fost recuperate, procurorii pot dispune renunţarea la urmărirea penală. 

Mai multe