O femeie din Hunedoara confirmată cu noul coronavirus, amendată anterior pentru că nu a respectat regimul de izolare

11 martie 2020 12:47   Național
Ultima actualizare:

O tânără de 26 de ani, din județul Hunedoara, care a fost confirmată marți (10 martie) cu noul coronavirus, a fost amendată, cu câteva zile înainte pentru că nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu. Ea a fost sancționată cu 10.000 de lei, după ce a ieșit din casă, deși i se comunicase să rămână izolată după ce s-a întors din Italia.

Ulterior, femeia s-a simțit rău și a mers la Spitalul din Petroșani, unde acum se face o anchetă epidemiologică. Tânăra este în stare stabilă şi a fost transportată, în cursul nopţii, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, conform procedurilor, a informat Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică (CJCIP) Hunedoara.

„Precizăm că de la sosirea în ţară, din Italia (zona Veneto), în data de 1 martie 2020 a fost informată, atât la graniţă, cât şi de către ofiţerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic şi nu a relatat prezenţa niciunui semn sau simptom de infecţie acută respiratorie sau pentru o altă afecţiune”, se arată într-un comunicat al CJCIP Hunedoara, conform digi24.

Femeia a fost internată cu dureri lombare

 DSP Hunedoara a fost informată de conducerea spitalului şi de reprezentanţii Inspectoratul de Jandarmi Judeţean care monitorizează persoanele aflate în izolare, că femeia a fost internată cu dureri lombare. Ea a fost izolată în spital şi tratată de boala de care suferea, cu monitorizarea continuă a stării sale de sănătate.

Deoarece a părăsit domiciliul în care a declarat pe propria răspundere că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia femeia a fost amendată cu 10.000 lei.

Ulterior, Serviciul de gardă al DSP Hunedoara a fost informat că femeia are febră. Personalul DSP Hunedoara s-a deplasat şi a recoltat probe pentru determinarea virusului COVID-19, care au fost trimise la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, rezultatul pozitiv fiind primit marţi seara. Pacienta a fost transportată, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Mai multe