O femeie din Slatina foloseşte ambulanţa pe post de taxi. Sună la 112 și cere să fie dusă la spital, chiar dacă se simte bine
Cum să ajungi repede, în siguranță și gratis din Slatina în Fălticeni? Simplu: suni la 112, spui că nu te simți bine, vine ambulanța și te duce la Spitalul Fălticeni. Ajuns unde voiai, îți iei tălpășița și-ți faci treburile.
Aceasta este povestea unei femei din Slatina, județul Suceava, care sună frecvent la 112 şi solicită ambulanţa, spunând că se simte rău. Echipajul care ajunge la faţa locului constată că femeie este bine, dar, la solicitarea acesteia, este nevoit să o transporte la Fălticeni, unde „bolnava” fuge la cerşit, scrie adevarul.ro.
Scopul femeii este să ajungă în Fălticeni
Spitalul se află la o distanţă de 25 de km de casa femeii. Iar salvatorii rtăspund solicitării de fiecare dată, pentru că nu au de unde ști starea de sănătate reală a femeii. Însă, odată ajuns la fața locului, echipajul vede că nu există nicio problemă de sănătate, însă nu poate să refuze transportul pacientei la cea mai apropiată unitate medicală.
Când ajunge în Fălticeni, profită de momentul în care asistentul de pe ambulanţă se duce ca să lase foile cu informaţii medicale în spital şi dispare, de cele mai multe ori la cerşit în oraş.
„Spune că se simte rău. Se urcă în ambulanţă, se vede că n-are mare lucru. Vrea la spital, trebuie dusă pentru că solicită. Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla. După ce ai făcut 25 de km până la Slatina, nu-ţi permiţi să o laşi, pentru că peste 10 minute sună din nou”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava.
Persoanele sub influența alcoolului sună la 112 și vor să fie duse acasă
Acesta mai spune că, din păcate, sunt foarte multe persoane care sună la 112 şi solicită ambulanţă când sunt sub influenţa alcoolului şi cer să fie duse acasă. „De la începutul anului până în prezent, avem 36.805 de solicitări din care 29.718 pacienţi transportaţi. Acestea sunt nişte date care arată că activitatea noastră este foarte mare. Nu ne putem permite să ne încurcăm cu persoane care n-au ce face şi sună abuziv la 112”, a mai spus Lăzăreanu.
Au fost situaţii în care angajaţii de la SAJ au anunţat Poliţia atunci când şi-au dat seama că Serviciul este folosit pe post de taxi. Amenzile poliţiştilor i-au determinat pe unii să nu mai sune abuziv la 112, alţii însă nu au renunţat la această practică.
Citește și:
Glume proaste! Au sunat la 112 ca să afle cât este ceasul. Alte motive incredibile
A sunat de peste 22.000 de ori la 112 ca să facă farse. Cât este amenda pentru apeluri abuzive