O femeie din Vaslui a dejucat planul unui escroc prin metoda Accidentul: i-a expediat 3 lei, în loc de 3.000 de euro
Aflat în penitenciar, un deținut face ilegalități în continuare prin metoda ”Accidentul”. Două femei din judeţul Vaslui au reuşit să-i dejoace planurile, una dintre ele intrând în jocul infractorului ți păcălindu-l că-i va trimite 3.000 de euro.
Încă se mai victime cu metoda „Accidentul”, chiar dacă polițiștii au derulat campanii de prevenire și multe avertismente în acest sens. Victimele sunt mai ales din rândul persoanelor vârstnice. Experţii înşelăciunilor de acest fel sunt deţinuţii care, în ciuda restricţiilor pe care le au după gratii, reuşesc să facă rost de telefoane şi cartele.
Un deţinut încarcerat în Penitenciarul Giurgiu a fost condamnat de Judecătoria Vaslui la patru ani de închisoare, în regim de detenţie, fiind acuzat de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune şi două tentative la înşelăciune. Romulus Iordache Nicolau (31 de ani) a contactat telefonic o femeie de 57 de ani din municipiul Vaslui, prezentându-se ca fiind fiul acesteia. Cu o voce gravă, i-a spus femeii că a provocat un accident rutier, este rănit la cap şi la gât şi a vătămat şi o altă persoană pe trecerea de pietoni. A invocat că telefonul mobil i-a fost luat de către poliţie, solicitându-i să-i dea numărul ei de telefon mobil, număr pe care persoana vătămată i l-a comunicat, pentru a o putea contacta de pe alt număr, scrie adevarul.ro.
I-a cerut 5.000 de euro
Ulterior, femeia a fost apelată pe numărul de telefon mobil de către presupusul fiu, în convorbire intervenind şi o altă persoană, care s-a prezentat drept avocat şi care i-a solicitat suma de 5.000 euro, pe care să o depună pe numele soţului persoanei accidentate, prin intermediul serviciului Western Union. Persoana vătămată i-a comunicat că nu deţine decât suma de 3.000 euro, însă escrocul s-a mulţumit şi cu atât, afirmând că este suficient. Înainte de a merge pentru a depune suma respectivă, femeia de 57 de ani s-a gândit să apeleze totuşi pe numărul de telefon al fiului ei. Acesta i-a răspuns şi i-a precizat că nu a fost implicat în niciun accident rutier. Realizând că a fost victima unui escroc, femeia a decis, în urma discuţiei cu fiul, să expedieze pe numele indicat telefonic suma de 3 lei, ulterior alertând poliţiştii.
Și-a dat seama de înșelăciune
În acelaşi interval, escrocul aflat în Penitenciarul Giurgiu, a contactat telefonic o altă femeie din municipiul Vaslui, căreia i s-a prezentat drept fiul său şi i-a spus că a provocat un accident rutier, în care şi-a fracturat ambele picioare şi a vătămat şi o altă persoană pe trecerea de pietoni. Femeia nu s-a pierdut cu firea şi a început să adreseze mai multe întrebări pentru confirmarea identităţii acestuia, moment în care escrocul a închis telefonul şi a renunţat la planul de înşelare.
A căzut în plasa escrocului
O altă femeie, din municipiul Bârlad a căzut în plasa escrocului, care abordând aceeaşi strategie a fiului grav rănit care a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni, a convins victima să îi expedieze 5.000 de euro. „Persoana vătămată s-a conformat şi a depus suma de 10.000 lei conform instrucţiunilor primite, pentru care a achitat un comision de 180 lei, aceleaşi persoane îndrumând-o să rupă documentele bancare. La aceeaşi dată, în jurul orei 17:00, persoana vătămată a luat legătura cu fiul său, de la care a aflat că nu a provocat niciun accident rutier, realizând faptul că a fost înşelată”, au precizat anchetatorii. Fiind audiat în calitate de suspect/inculpat în cursul urmăririi penale deţinutul nu a dorit să dea declaraţii, iar în faţa instanţei a recunoscut comiterea faptelor în modalitatea reţinută, solicitând aplicarea procedurii simplificate a recunoaşterii învinuirii.
Citește și:
Metoda «Accidentul»: zeci de români, păgubiți de escroci cu 200.000 de lei
Cum au rămas doi bătrâni fără o sumă record prin metoda ”accidentul”