O femeie gravidă, nevaccinată, a murit de Covid împreună cu copilul nenăscut

12 octombrie 2021 16:11   Național
Ultima actualizare:

O femeie gravidă, în vârstă de 32 de ani, a murit marți, la Spitalul Bucur din Capitală, infectată cu coronavirus. Din păcate, nu era vaccinată, iar medicii nu au reușit să-i salveze copilul. Femeia fusese transferată de la Spitalul Județean Turnu Severin.

O tânără de 32 de ani din Turnu Severin, însărcinată în 35 de săptămâni, a murit infectată cu Covid împreună cu copilul nenăscut sub privirile neputincioase ale medicilor de la Spitalul Bucur din Capitală. Femeia a suferit o insuficiență respiratorie severă și nimic nu i-a mai putut salva viața.  Medicii de la Maternitatea Bucur din Capitală au primit luni seară un caz foarte grav adus cu elicopterul SMURD: gravidă în 34-35 de săptămâni, cu insuficiență respiratorie severă, intubată, cu stop cardio-respirator resuscitat vreme de 45 de minute, scrie Libertatea. 

Pacienta s-a chinuit 4 zile

Femeia a fost internată în secția de Terapie Intensivă, unde medicii au constatat că fătul nu mai prezenta activitate cardiacă. Între timp, pacienta a intrat din nou în stop cardio-respirator. După manevre de resuscitare a fost declarat decesul pacientei în vârstă de 32 de ani. „Starea gravidei s-a degradat foarte repede. Pe 8 octombrie a ajuns la Spitalul Județean Turnu Severin cu semne de naștere prematură, pe 9 octombrie a ieșit pozitivă la testul COVID, pe 10 octombrie a început să aibă probleme respiratorii, desaturare de 90-85% oxigen, iar luni a decedat. Este cumplit ce se întâmplă cu pacienții infectați cu COVID și nevaccinați”.

CITEȘTE ȘI: O zi din viața unui medic care tratează gravide bolnave de COVID: „Nu îți permiți să-ți fie și ție rău”

Mai multe