O fetiță a câștigat zile pentru tatăl său. Cum l-a împiedicat să se sinucidă

10 iunie 2020 13:33   Național
Ultima actualizare:

Clipe de groază pentru familia unui bucureștean de 50 de ani, care amenința că se sinucide, aruncând în aer apartamentul din Calea Moșilor. Jandarmii au reușit să-l împiedice la timp, după două ore de negocieri, la capătul cărora i-au făcut legătura telefonic cu fiica lui de 11 ani.

Polițiștii și Jandarmii au fost alertați că un bărbat înarmat cu un cuțit amenință că se sinucide, într-un apartament pe Calea Moșilor. Refuza să colaboreze, ținând ușa încuiată. Oamenii legii au ajuns la fața locului, iar negociatorul Jandarmeriei București a făcut tot posibilul să împiedice nenorocirea.

Mai întâi, plutonierul major Mădălin Ruță a urcat în fața ușii apartamentului, de unde a început să-i vorbească bărbatului, începând o luptă contracronometru pentru viața acestuia. După ce s-a prezentat și i-a cerut să comunice cu el, jandarmul a fost nevoit să iasă din bloc, pentru a păutea fi văzut de către sinucigaș, la cererea acestuia din urmă. În acest fel, negociatorul i-a câștigat încrederea lui Iurie, bărbatul care avea de gând să-și încheie socotelile cu viața.

”Ce faci, tati? Oamenii nu vor să-ți facă rău, vor să te ajute”

Jandarmul a aflat că are o soră și o fiică. Întors la ușa apartamentului, prin crăpătura formată de lanțul încuietorii, l-a întreabat dacă vrea să vorbească cu ele. Fără să mai primească vreun semn din partea bărbatului, jandarmul ia decizia de a forța ușa. În momentul în care a intrat în casă, l-a găsit în bucătărie, umblând la conducta de gaze. Oamenii legii au cerut imediat evacuarea zonei și oprirea alimentării cu gaze. În același timp, negociatorul i-a întins telefonul bărbatului, spunându-i că fiica lui, Victoria, dorește să-i vorbească. A fost nevoie doar de câteva cuvinte ale copilei în vârstă de 11 ani pentru ca întreaga poveste să ia o întorsătură fericită. ”Ce faci, tati? Oamenii nu vor să-ți facă rău, vor să te ajute.”, i-a spus fetița.

Două ore de negocieri 

Brusc, glasul și îndemnul fiicei sale l-au făcut pe bărbat să renunțe la cuțitul pe care îl avea în mână. Astfel, după mai bine de două ore de dialog, jandarmul a reușit să îl salveze pe bărbat și să îl conducă la ambulanța care aștepta la parterul blocului. ”Mădălin spune că în cei 12 ani de activitate în Jandarmerie a învățat de la colegi și din experiențele lui profesionale un lucru foarte important: trebuie să știi să vorbești cu oamenii. Și ne mai mărturisește un singur lucru: în această misiune, pentru victoria lui îi rămâne dator Victoriei, fetița de 11 ani care a reușit să înmoaie pornirile tatălui ei”, se arată într-un comunicat al DGJMB.

Citește și: 

Terifiant! Un prahovean a vrut să se sinucidă din dragoste. A reușit din a doua încercare

A vrut să se sinucidă pe Facebook! Şofer român, cu peste 170 km/h, izbeşte violent un TIR

Mai multe