O pacientă a fost arsă în timpul operației, la Floreasca: «Femeia era în flăcări, am stins focul cu o găleată de apă»

28 decembrie 2019 16:51   Național
Ultima actualizare:

O pacientă a luat foc în timpul operației, la Spitalul Floreasca, duminica trecută. Informația a fost dezvăluită de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Acesta susține că o pacientă a luat, pur și implu, foc pe masa de operații.

UPDATE 18:10 Comunicatul Poliţiei: Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la o pacientă internată într-un spital din București, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a declanșat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass media. Până la acest moment nu a fost identificată vreo plângere cu privire la această situație.

Ministrul Sănătății Victor Costache a confirmat incidentul și spune că a trimis corpul de control într-oi vizita acolo pentru a verifica ce s-a intamplat. „Este un incidente deosebit de grav”, a declarat acesta pentru digi24.

Ungureanu acuză că acest incident se pare că a fost iniţial muşamalizat de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti unde fostul ministru PSD al Sănătăţii Sorina Pintea a numit-o ca director executiv pe Cristina Pelin, iar Inspecţia Sanitară de Stat care a fost trimisă în cele din urmă să cerceteze cazul, nu le-a luat nicio declaraţie nici lui Beuran, nici celorlalţi doi medici prezenţi în sala de operaţie.

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a confirmat incidentul şi spune că a trimis corpul de control a spital pentru a verifica ce s-a întâmplat. „Este un incident deosebit de grav”, a declarat Costache, la Digi24.

Victor Costache spune că a aflat despre incident pe data de 27 decembrie, la 5 zile de la operaţie, de la o terţă persoană, nu de la reprezentanţii spitalului.

Două asistente, angajate ale spitalului, au dezvăluit ce s-a întâmplat cu adevărat în timpul operației.

Mesajul transmis de Emanuel Ungureanu, deputat USR

„(...)Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Asistenta 1

«Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.»

Asistenta 2

«Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului”, a fost o parte din mesajul scris de deputatul USR, Emanuel Ungureanu, pe Facebook.

Mai multe