O poliţistă i-a luat unui şofer permisul şi după câteva minute l-a amendat fiindcă nu-l are la el!

27 noiembrie 2017 19:21   Național
Ultima actualizare:

Măsură aberantă! O agentă de 22 de ani de la Secţia 4 Poliţie Rurală Beclean i-a luat permisul unui şofer pentru că ar fi depăşit o coloană de maşini pe linie continuă. După câteva minute, poliţista l-a amendat pentru că nu are permisul, certificatul de înmatriculare şi buletinul asupra sa, deşi actele erau la ea.

Episod neverosimil în trafic! Claudiu, din Bistriţa, conducea o autoutilitară de tractări şi se îndrepta spre un accident rutier, pentru a prelua o maşină avariată, care bloca traficul. În drumul său, el a zgâriat autoturismul unui român stabilit în Germania, care aştepta în coloană. Şoferul autoutilitarei a oprit şi i-a cerut celuilalt şofer să îl aştepte până preia maşina din accident, pentru a face o înţelegere amiabilă. A durat mai bine de o oră până când s-au găsit, iar între timp şoferul maşinii zgâriate, crezând că este înşelat, a sunat la Poliţie.

“A vrut să-mi pună cătuşele”

La faţa locului s-a prezentat un echipaj de la Secţia 4 Poliţie Rurală Beclean. După ce s-au întâlnit, cei doi au vrut să facă o înţelegere amiabilă, însă poliţiştii i-ar fi oprit, susţine Claudiu. Şoferul autoutilitarei s-a trezit cu permisul suspendat pentru 60 de zile, pentru că ar fi depăşit o coloană de maşini, aşa cum a susţinut celălalt conducător auto. „A venit poliţia şi le-am zis agenţilor: <<Lăsaţi-mă să mă înţeleg cu omul>>. Ei nici n-au vrut să audă. Omul din cealaltă maşină le-a spus poliţiştilor că am depăşit coloana de maşini, iar poliţiştii, fără nici o altă dovadă, alt martor, fără să meargă măcar la locul accidentului, mi-au luat permisul”, povesteşte Claudiu. “Agenta a vrut chiar să-mi pună cătuşele, m-au dus la secţie cu girofarurile pornite, de zici că am omorât pe cineva. Celălalt şofer a fost de acord cu amiabila, am şi început să o scriem, dar nu ne-a mai lăsat Poliţia. Pe om l-am despăgubit deja pentru pagubă“, adaugă şoferul sancţionat.

Amendat cu 1.740 de lei

Şoferul autoutilitarei spune că s-a conformat şi i-a dat agentei actele cerute, printre care permisul, certificatul de înmatriculare al autoturismului, buletinul şi asigurarea. Cu actele în mână, agenta l-a amendat pe bărbat că nu are la el permisul de conducere, buletinul şi certificatul de înmatriculare! Practic, pe acelaşi proces verbal, bistriţeanului i s-a luat permisul pentru depăşire pe linie continuă şi a fost amendat că nu are asupra sa actul. Pentru depăşirea unei coloane, şoferul a primit 870 de lei, iar pentru faptul că nu avea actele asupra sa - încă 870 de lei. Totul s-a întâmplat în urmă cu trei luni.A dat agenta în judecatăAgenta în cauză este angajată la Secţia 4 Poliţie Rurală Beclean şi, deşi are atribuţii rutiere, nu face parte dintr-un birou rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud. Ea are 22 de ani şi a fost angajată în 2016, din sursă externă. „Oricine e nemulţumit de un proces verbal poate să-l conteste în termen de 15 zile. Judecătoria Beclean este singura competentă să decidă dacă procesul verbal a fost întocmit corespunzător“, precizează Crina Sîrb, de la IPJ Bistriţa-Năsăud.

Surse din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud au confirmat că şoferul chiar a predat fizic permisul de conducere, înainte să fie amendat pentru că nu îl are la el. Şoferul refuză să plătească amenzile şi a dat în judecată atât IPJ Bistriţa-Năsăud, cât şi pe agentă.  

Mai multe