O primărie din Gorj cu 15 angajați plătește 48 de abonamente telefonice. Ce sumă i se impută fostului edil
Primăria comunei gorjene Ionești achita 48 de abonamente de telefonie mobilă, în condiiţiile în care în cadrul instituţiei publice îşi desfăşoară activitatea doar 15 persoane. Actualul primar a suspendat toate contractele.
Primăria comunei Ioneşti achita lunar suma de 2.200 de lei pentru abonamentele la telefonie mobilă. Primarul Sorin Lambu, ales toamna trecută, a luat decizia de a suspenda plăţile pentru toate telefoanele. „Erau împrăşitate prin sat. Abonamentele erau împărţite în două loturi. Unele expirau în luna iulie, iar restul în luna februarie a anului viitor. Am vrut să le plătesc în avans, dar operatorul a solicitat şi plata telefoanelor mobile. Eu nu ştiu la cine se află abonamentele şi cine foloseşte telefoanele şi am suspendat toate abonamentele. Nu mai are nimeni abonament, nici consilier şi nici angajaţi din primărie. Toate abonamentele sunt suspendate. Cine vrea poate să şi cumpere abonamente. Eu nu aveam controlul acestor abonamente“, a declara edilul pentru adevarul.ro.
Primarul a sesizat poliţia
În urmă cu câțiva ani, Curtea de Conturi a constatat că au fost înregistrate depăşiri ale costurilor cu telefonia mobilă cu 5.000 de lei, dar prejudiciul nu a fost recuperat de la nimeni până acum. „Am făcut şi sesizare şi la poliţie, pentru că sunt depăşiri ale convorbirilor telefonice. În anul 2017, Curtea de Conturi a constatat o depăşire cu 5.000 de lei a convorbirilor şi a lăsat măsura recuperării acestor bani. Nu a făcut nimic, iar când a revenit Curtea de Conturi, în anul 2020, a constatat acelaşi prejudiciu. Eu l-am acţionat în judecată pentru recuperarea acestui prejudiciu“, a mai spus Sorin Lambu.
Fostul edil, dat în judecată pentru un prejudiciu de peste 1 milion de lei
De asemenea, conducerea Primăriei Ioneşti a mai depus o sesizare penală şi l-a acţionat în judecată pe fostul edil pentru un prejudiciu de peste un milion de lei, reprezentând penalităţi plătite unor societăţi care au executat diverse lucrări în localitate, dar care nu au fost plătite: „I s-a imputat de către Curtea de Conturi penalităţi de întârziere de un milion de lei. Este un proces pe rol. Am fost obligaţi de Curtea de Conturi să recuperăm prejudiciul. Curtea de Conturi a făcut şi o plângere penală şi acum este în lucru şi o expertiză economică. Am angajat şi un avocat,că nu facem faţă cu procesele“.
Citește și:
Ce au găsit polițiștii la perchezițiile de la Primăria Capitalei. Opt persoane au fost reținute