O româncă va lua 25.000 € pentru că dentistul i-a greşit proteza

24 septembrie 2014 21:31   Național
Ultima actualizare:

După 11 ani de procese, o româncă va fi despăgubită de medicul stomatolog care i-a greşit lucrarea dentară. CEDO a decis ca acesta să-i plătească femeii 25.000 de euro, daune.

În 2001, S.B. (62 de ani), din Bucureşti, a mers la un cabinet stomatologic pentru un tratament. Practic, dentistul i-a pus o proteză mobilă. La scurt timp, însă, pacienta s-a întors la cabinet, întrucât îi sângerau gingiile, avea dureri şi nu putea mânca. Medicul i-a spus că lucrarea e în regulă, dar că proteza trebuie fixată permanent, potrivit Mediafax.

În 2002, femeia s-a adresat Ministerului Sănătăţii şi a cerut să fie consultată de un expert. 

În septembrie 2002, pacienta a fost văzută de un alt dentist care i-a spus clar: lucrarea nu a fost făcută corect şi, din cauză că gingiile i s-au infectat, din cauza tăieturilor şi a durerilor, proteza nu poate fi fixată permanent. În plus, femeia a fost examinată de mai mulţi experţi de la Facultatea de Stomatologie, însă nu a primit nici un raport. În martie 2003, a făcut plângere penală.

A cerut să se stabilească dacă a fost victima neglijenţei medicale şi să-i fie plătite compensaţii. În martie 2011, dentistul a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, motivând că a fost vina reclamantei pentru problemele semnalate, deoarece a refuzat ca lucrarea să-i fie fixată permanent. Disperată de nedreptăţile făcute, S.B. s-a adresat CEDO, care a decis să primească daune în valoare de 25.000 de euro şi să îi fie plătite cheltuielile de judecată de 850 de euro.

Mai multe